• Architecture & Design

    Μία μοναδική ανακαινισμένη κατοικία με θέα στον Θερμαϊκό

    • NewsRoom


    Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα γεννήθηκε στη Λ. Νίκης στη Θεσσαλονίκη.

    Πρόκειται για το έργο ανακαίνισης διαμερίσματος 135 τ.μ., προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τριμελούς οικογένειας, έχοντας ως γνώμονα το design και τη λειτουργικότητα, περιλαμβάνοντας τους εξής χώρους: σαλόνι, κουζίνα, wc επισκεπτών, master bedroom, παιδικό δωμάτιο και μπάνιο.

    Καμβά για τη διαμόρφωση του νέου διαμερίσματος αποτέλεσαν τα υφιστάμενα μαρμάρινα δάπεδα. Ο χώρος του σαλονιού διαθέτει ονειρική θέα προς τη θάλασσα, που αποτελεί το «κλειδί» του σχεδιασμού.

    Η εξαιρετική θέα αποτέλεσε το έναυσμα για τον εμπλουτισμό του χώρου με ρέουσες ενότητες διαφορετικών χρήσεων, εκτός από τον καθιστικό χώρο, υπάρχει η τραπεζαρία και το γραφείο.

    Η αίσθηση της συνέχειας του χώρου με την κουζίνα δίνεται χάρη στους λευκούς τόνους και το παράθυρο, που επικοινωνεί με το σαλόνι.

    Ενιαίο αφήγημα στον χώρο δημιουργούν οι ξύλινες επενδύσεις σε οροφές και τοιχοποιίες, που κυριαρχούν, οι επενδύσεις μέρους της επίπλωσης και των τοιχοποιιών με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και η χρωματική ενοποίηση.

    Ο φωτισμός μέσα στο διαμέρισμα ποικίλει χάρη στα φωτιστικά, άλλα είναι κρεμαστά, άλλα σποτ, άλλα απλίκες, ενώ υπάρχει και κρυφός φωτισμός. Διόλου τυχαία δεν είναι και η επιλογή υφασμάτων που δένουν αρμονικά με την επίπλωση και προσφέρουν εναλλαγές ως προς την υφή και τη χρήση.

    Το έργο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο TAKA + PARTNERS.



    ΣΧΟΛΙΑ