• Architecture & Design

    Χαλαρωτική απόδραση στα χιόνια: Τα διασημότερα χειμερινά spa resorts του κόσμου!

    • Βίκυ Βενιού

    Alpenroyal Grand Hotel Gourmet & Spa, Ιταλία


    Ποιος είπε ότι το κρύο και το χιόνι δε συνδυάζονται αρμονικά με ένα χαλαρωτικό κολύμπι σε μια ειδυλλιακή πισίνα;

    Ειδικότερα, μάλιστα, όταν το κολύμπι αυτό συνδυάζεται με μία υπέροχη θέα σε χιονισμένα βουνά και χειμερινά τοπία. Μπορεί ο χειμώνας να έχει έρθει για τα καλά και το κρύο να έχει κάνει έντονα την εμφάνισή του και στη χώρα μας, όμως μερικοί έχουν ανακαλύψει τον τρόπο να περνούν καλά και να αδράττουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικούς από τους πιο μαγευτικούς χειμερινούς προορισμούς, διαμένοντας σε μοναδικές κατοικίες, με πρωτότυπο σχεδιασμό και, φυσικά, υπέροχες πισίνες, που συμπληρώνουν άρτια την χαλαρωτική εμπειρία του επισκέπτη τους.

    Πώς είναι όμως οι χώροι αυτοί, με τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό, που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών, που επιθυμούν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία της κολυμβητικής χαλάρωσης σε χειμερινά τοπία; Οι πισίνες που ακολουθούν μετατρέπονται για τους επισκέπτες τους στο πιο ζεστό καταφύγιο, σε μέρη του κόσμου που η θερμοκρασία παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή για μήνες. Μερικές από αυτές, μάλιστα, βρίσκονται τόσο κοντά μας που μας βάζουν σε σκέψεις για το αν πρέπει να κλείσουμε γρήγορα εισιτήρια, για να βιώσουμε και οι ίδιοι την μοναδική χαλαρωτική εμπειρία που προσφέρουν.

    Aqua Dome, Tyrol, Αυστρία

    Η πισίνα σε αυτό το ξενοδοχείο ξεχωρίζει από τις άλλες και αυτό γιατί η βάση του προέρχεται από μια φυσική, γεωθερμική πηγή, την πηγή Langenfeld, που ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα. Και μπορεί η πηγή να πέρασε μία κρίση, καθώς στέρεψε τη δεκαετία του 1960, ωστόσο επαναλειτούργησε το 1997, χάρη στην κατασκευή, στο σημείο, της ξενοδοχειακής μονάδας, που της έδωσε ζωή. Σήμερα, η φυσική πηγή συμπληρώνεται από τρεις με μοναδικό design, καθώς φαίνεται σαν να αιωρούνται. Το τοπίο που σχηματίζεται γύρω από αυτή την κατασκευή τονίζει τον αλπικό του χαρακτήρα, ενώ η εμπειρία της χαλάρωσης εκεί απογειώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ, με κολύμπι στις πισίνες υπό το φως του φεγγαριού.

    Aqua Dome, Tyrol, Αυστρία
    Aqua Dome, Tyrol, Αυστρία

    Hotel Villa Honegg, Ελβετία

    Όντας στο εντυπωσιακό ύψος των 914 μέτρων, αυτή η πισίνα χαρίζει μαγευτική θέα στη λίμνη Λουκέρνη, που, μαζί με το spa δημιουργούν ένα μοναδικό χειμερινό σκηνικό. Η εμπειρία του επισκέπτη απογειώνεται από το γεγονός ότι το ξενοδοχείο αποτελείται από μόλις 23 δωμάτια, εξασφαλίζοντας έτσι την απαιτούμενη ηρεμία και χαλάρωση.

    Hotel Villa Honegg, Ελβετία
    Hotel Villa Honegg, Ελβετία
    Hotel Villa Honegg, Ελβετία
    Hotel Villa Honegg, Ελβετία

    Alpenroyal Grand Hotel Gourmet & Spa, Ιταλία

    Στη γειτονική Ιταλία, μία επίσκεψη στο κατάλυμα αυτό υπόσχεται πολυτέλεια, αλλά και μία πλήρη εμπειρία της κομψότητας και της αισθητικής των Δολομιτών. Στο υψηλής αισθητικής κατάλυμα, πρωταγωνιστικό στοιχείο αποτελεί, φυσικά, η εξωτερική πισίνα, που διατηρεί σταθερά την θερμοκρασία της στους 33 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πισίνα αποτελεί την μεγαλύτερη σε ολόκληρη την περιοχή των Άλπεων!

    Alpenroyal Grand Hotel Gourmet & Spa, Ιταλία
    Alpenroyal Grand Hotel Gourmet & Spa

    Bio-Hotel Stanglwirt Spa, Αυστρία

    Αν υπάρχει ένα κατάλυμα συνώνυμο της χαλάρωσης σε χειμερινό τοπίο, τότε σίγουρα είναι η αλπική φάρμα 400 ετών που βρίσκεται στους πρόποδες του Wilder Kaiser, στο Kitzbuhel. Η ημέρα του επισκέπτη εκεί ξεκινά με ένα σλάλομ σε μία από τις πίστες του Hahnemkamm και συνεχίζεται με μία βουτιά στην μοναδικής ομορφιάς πισίνα του καταλύματος, που ο επισκέπτης θα βρει μέσα σε ένα κατάλευκο, χιονισμένο τοπίο.

    Bio-Hotel Stanglwirt Spa, Αυστρία
    Bio-Hotel Stanglwirt Spa, Αυστρία

    LeCrans Hotel & Spa, Ελβετία

    Το εν λόγω ξενοδοχείο ξεκίνησε ως μία απλή, low cost πανσιόν, όμως κατέληξε σήμερα να είναι ένα από τα κορυφαία καταλύματα στις ελβετικές Άλπεις. Σήμερα, το συγκρότημα αποτελείται από 15 πολυτελείς σουίτες και διαμερίσματα, που διαθέτουν τζάκι, τζακούζι, αλλά και ιδιωτική βεράντα, που «βλέπει» προς τη μαγευτική θέα των Άλπεων. Η εμπειρία συμπληρώνεται από την υψηλής ποιότητας γαστρονομία του εστιατορίου του ξενοδοχείου και απογειώνεται φυσικά από το spa, με την θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πισίνα αποτελεί μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες εξωτερικές, ορεινές πισίνες του κόσμου.

    LeCrans Hotel & Spa, Ελβετία
    LeCrans Hotel & Spa
    LeCrans Hotel & Spa, Ελβετία

    Hotel Portillo, Χιλή

    Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που φημίζεται ιδιαίτερα για το spa του είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της χώρας, καθώς, εκτός από τη μοναδική εμπειρία που υπόσχεται στον επισκέπτη, βρίσκεται κοντά και στην πιο διάσημη εγκατάσταση για σκι της χώρας. Η ειδυλλιακή του τοποθεσία μέσα στα χιόνια έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, που καταφθάνουν εκεί όλο το χρόνο από κάθε γωνιά της γης. Ξεχωριστό στοιχείο, επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι η θερμοκρασία του νερού της πισίνας ρυθμίζεται από φυσικές γεωθερμικές πηγές.

    Hotel Portillo, Χιλή
    Hotel Portillo
    Hotel Portillo

    Cambrian Hotel, Ελβετία

    Μία ανάσα από το χιονοδρομικό κέντρο των Άλπεων, η πισίνα αυτού του ξενοδοχείου βρίσκεται σε προνομιακή θέση, αφού χαρίζει ανεμπόδιστη θέα προς το χιονισμένο τοπίο που υπάρχει παντού τριγύρω, ενώ ξεχωρίζει για τον πολυτελή σχεδιασμό της. Το spa και η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου αποτελούν, μάλιστα, από τα δημοφιλέστερα της χώρας.

    Cambrian Hotel, Ελβετία
    Cambrian Hotel, Ελβετία

    Cliff Lodge & Spa, Γιούτα

    Το χιονισμένο τοπίο πρωταγωνιστεί παντού σε αυτό το ξενοδοχείο, που αποτελεί το διασημότερο κατάλυμα για τους λάτρεις του σκι στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα του επισκέπτη εκεί μοιραία χωρίζεται σε δύο μέρη: Το πρωί, άσκηση και ψυχαγωγία, κάνοντας σκι στις πλούσιες, χιονισμένες βουνοκορφές και το βράδυ ένα χαλαρωτικό κολύμπι στην εξωτερική πισίνα, υπό τη θέα του απολαυστικού, χειμωνιάτικου τοπίου.

    Cliff Lodge & Spa
    Cliff Lodge & Spa, Γιούτα
    Cliff Lodge & Spa



    ΣΧΟΛΙΑ