• Architecture & Design

    Η Bangalore μπαίνει στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη

    • NewsRoom


    Η πόλη Bangalore είναι γνωστή ως η Silicon Valley της Ινδίας. Η γέννηση αρχιτεκτονικών διαμαντιών στην ευρύτερη περιοχή δεν αποτελεί, επομένως, καμία έκπληξη. Ήταν απλώς θέμα χρόνου.

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Cadence που εδρεύει εδώ, παρέδωσε προ λίγων εβδομάδων τη βίλα Hosapete Mane. Η οικία των συνολικά 1400 τετραγωνικών μέτρων – με βόρειο προσανατολισμό – βρίσκεται στο Hospet της Karnataka.

    Για να επιτευχθεί αυτή τη ρευστότητα που παρατηρούμε στο χώρο, επιλέχθηκε αυτό που προσομοιάζει με μια κινούμενη ενότητα που ποικίλλει κατά μήκος του σπιτιού. Τα διάφορα προφίλ οροφής του προσθέτουν μαγεία σε ένα παιχνίδι όγκων και χώρων στο εσωτερικό, καθιστώντας το μια αισθητηριακή εμπειρία.

    Δεδομένου του σκληρού κλίματος στο Hospet, το σχέδιο διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να εμποδίζει τον ήλιο στη Δύση και στο Νότο, ενώ το σπίτι ανοίγει προς τον κήπο στα βόρεια και τα ανατολικά.

    Η παραδοσιακή ανοιχτή αυλή έχει ερμηνευτεί εκ νέου ως «πλατφόρμα τοπίου» με έναν λειτουργικό φεγγίτη (που όμως μοιάζει με έργο τέχνης). Να σημειωθεί πως το μηχανοκίνητο τζάμι στον φεγγίτη μπορεί να ανοίξει για να επιτρέψει τη διαφυγή ζεστού αέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Παράλληλα, τα χαμηλών τόνων φινιρίσματα στους εσωτερικούς χώρους, ντύνουν το αρχιτεκτονικό κέλυφος, τονίζουν τη γεωμετρία και προσδίδουν ζεστασιά στο χώρο.

    //

    Architects: Cadence, https://cadencearchitects.com

    Lead Architects: Smaran Mallesh, Vikram Rajashekar, Narendra Pirgal, Rejin Karthik, Suresh B Mistry, Aayushi Zaveri

    Photographs: Studio Recall

    Διαβάστε επίσης:

    Προσαρμοσμένο σχέδιο, ευγενή υλικά και γοητεία του 18ου αιώνα

    The Social Athens Hotel: Η ολική επαναφορά ενός κτηρίου του ’60 σε σύγχρονο boutique προορισμό

    Το νέο Benaki Museum Shop στη Navarino Agora



    ΣΧΟΛΙΑ