Architecture & Design

Ανακαίνιση διαμερίσματος με ξύλινες και μεταλλικές λεπτομέρειες στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης

  • NewsRoom


Πρόκειται για έργο ανακαίνισης διαμερίσματος ορόφου, με επιφάνεια περίπου 135 τ.μ. στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης.

Η ανακαίνιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες τριμελούς οικογένειας και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: σαλόνι, κουζίνα, WC επισκεπτών, master bedroom, παιδικό δωμάτιο και μπάνιο.

Τα υφιστάμενα μαρμάρινα δάπεδα αποτέλεσαν τον καμβά για τη διαμόρφωση μιας νέας οικογενειακής κατοικίας με διακριτές λειτουργικές ενότητες, αλλά ενιαία αισθητική.

Ο κύριος χώρος του σαλονιού διαθέτει εξαιρετική θέα στη θάλασσα, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για τον εμπλουτισμό του χώρου με ρέουσες ενότητες διαφορετικών χρήσεων όπως: καθιστικός χώρος, τραπεζαρία και γραφείο.

Στον ανεξάρτητο χώρο της κουζίνας εντείνεται η αίσθηση της συνέχειας μέσω των λευκών τόνων και ενός παραθύρου, το οποίο επικοινωνεί με το σαλόνι και έχει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.

Οι ξύλινες επενδύσεις σε οροφές και τοιχοποιίες, οι επενδύσεις μέρους της επίπλωσης και των τοιχοποιιών με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και η χρωματική ενοποίηση δημιουργούν ένα ενιαίο αφήγημα στο χώρο.

Η ποικιλία φωτιστικών (κρεμαστά φωτιστικά, σποτ, απλίκες και κρυφός φωτισμός) εισάγουν εναλλακτικά σενάρια φωτισμού. Επιπλέον, οι επιλογές των υφασμάτων δένουν αρμονικά με την επίπλωση και προσφέρουν εναλλαγές ως προς την υφή και τη χρήση.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: TAKA+PARTNERS
Επικεφαλής αρχιτέκτων: Ασπασία Τάκα
Oμάδα μελέτης: Μαρία Αβραμίδου, Μαρτσέλα Ανθρακοπούλου, Κωστής Κανδύλας, Χριστίνα Χαραλαμπίδου – Κούρφαλη
Τοποθεσία: Παλιά Παραλία, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Επιφάνεια: 135 m2
Χρόνος υλοποίησης: 2018-2019
Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr
Εταιρεία υλικών: – KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ A.B.E.E.

Πηγή: ktirio.gr


ΣΧΟΛΙΑ