• Architecture & Design

    Άλλαξε χέρια η Ferrari Dino 246 GTS του 1972 της Cher

    Cher


    Προς 568.000 δολάρια η εξαιρετικά σπάνια Ferrari Dino της Cher άλλαξε χέρια στις 10 Ιουνίου 2024.

    Η Cher αγόρασε αυτή την αριστουργηματική Ferrari Dino 246 GTS τον Δεκέμβριο του 1972, αλλά την πούλησε μόλις 16 μήνες αργότερα, λίγο πριν το διαζύγιό της από τον Sonny Bono. Γρήγορα το μετάνιωσε, αλλά μη μπορώντας να την πάρει πίσω, αγόρασε μια πανομοιότυπη – που παραμένει στην κατοχή της έως σήμερα.

    Η πρώτη της, όμως, εξαιρετικά σπάνια Dino, άλλαξε για μία ακόμη φορά χέρια στις 10 Ιουνίου, προς 568.000 δολάρια, σε δημοπρασία της Bring A Trailer.

    Ένα από τα περίπου 2.900 μοντέλα της σειράς E που παρήχθησαν μέχρι τον Ιούλιο του 1974, η συγκεκριμένη είναι φινιρισμένη στο αρχικό Rosso Chiaro χρώμα με δέρμα σε Nero και διαθέτει κινητήρα V6 2,4 L με τριπλά καρμπυρατέρ Weber, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε ταχυτήτων και 14” ζάντες αλουμινίου Cromodora.

    Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει επίσης σύστημα εξάτμισης ANSA, αφαιρούμενο πάνελ οροφής, κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα.

    Cher & Sonny Bono

    Βεβαίως, υποβλήθηκε σε εκτεταμένη πολυετή ανακαίνιση από τον πωλητή, ξεκινώντας το 2013, η οποία περιελάμβανε επαναβαφή, εσωτερική επένδυση και μηχανικό σέρβις. Το εξωτερικό διαθέτει πλέον updated φωτισμό, πλευρικούς δείκτες και πίσω ανακλαστήρες, μαζί με καθρέφτη στον οδηγό, ηλεκτρική κεραία και διαχωρισμένους προφυλακτήρες χρωμίου.

    Ferrari

    Οι τροχοί φορούν τα ελαστικά Michelin XWX 205/70, ενώ μια αντίστοιχη ρεζέρβα είναι αποθηκευμένη στο μπροστινό πορτμπαγκάζ. Η ανεξάρτητη ανάρτηση του αυτοκινήτου διαθέτει βραχίονες Α άνισου μήκους, αμορτισέρ coilover και αντιστρεπτικές ράβδους.

    Τα ηλεκτροκίνητα αεριζόμενα δισκόφρενα εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ισχύ ακινητοποίησης, με μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση της σχάρας τιμονιού, της ανάρτησης και των φρένων που ολοκληρώθηκε το 2023.

    Ferrari

    Στο εσωτερικό, η καμπίνα, που ανανεώθηκε το 2018, περιλαμβάνει bucket καθίσματα με σταθερή πλάτη από δέρμα Nero, γκρι ταμπλό από γούνα και μαύρα χαλιά.

    Ferrari

    Το τιμόνι MOMO Prototipo και ο κλειστός επιλογέας ταχυτήτων συμπληρώνουν τα όργανα Veglia Borletti της επωνυμίας Dino, με το οδόμετρο να δείχνει μόλις 65.000 μίλια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ροκανίζοντας τον χρόνο του Global CEO της IWC Schaffhausen

    Η Diptyque λατρεύει το μεσογειακό καλοκαίρι

    Από τα μαρμαράδικα της Τήνου στο σύγχρονο ντιζάιν – Μια πρόταση συμπόρευσης



    ΣΧΟΛΙΑ