• City Stories

    Άνοιξε το «καταφύγιο» του Τζον Λένον για τους επισκέπτες: Ένα ταξίδι στο χρόνο

    • NewsRoom

    Το καταφύγιο του Τζον Λένον «Strawberry Field»


    Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Strawbery Field, το κέντρο φιλοξενίας παιδιών του Στρατού της Σωτηρίας, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό από το περασμένο Σάββατο.

    Το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί το «καταφύγιο» του Τζον Λένον, καθώς το σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, στο Λίβερπουλ, ήταν πολύ κοντά στο κέντρο φιλοξενίας, ενώ ο ίδιος χώρος αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της κλασικής επιτυχία των Beatles «Strawbery Fields Forever», του 1967.

    Για δεκαετίες, μια τούβλινη περίμετρος και μια κόκκινη μεταλλική πύλη απαγόρευαν την είσοδο. Εδώ και λίγες μέρες, ωστόσο, οι πύλες άνοιξαν και ο Στρατός της Σωτηρίας μετέτρεψε το κτήριο σε κέντρο επίσκεψης, που εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Λένον στο Λίβερπουλ.
    Ο Τζον Λένον έξω από το Strawberry Field

    «Κάθε επισκέπτης θα εισέλθει σε έναν κόσμο όπου «τίποτα δεν είναι πραγματικό», βυθιζόμενος στην εποχή του 1860, όταν το Strawbery Field ξεκίνησε ως βικτωριανή κατοικία, πριν μετατραπεί από τον Στρατό της Σωτηρίας σε ασφαλές καταφύγιο, σπίτι για ορισμένους από τους κοινωνικά ευάλωτους νέους του Λίβερπουλ», σημειώνεται στον επίσημο ιστότοπο του κέντρου φιλοξενίας.

    «Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν, μέσω αρχειακών ταινιών, φωτογραφιών και χρονολογίων, τον κόσμο όπου ο Τζον Λένον έπαιξε ως παιδάκι και το τι συνέβαινε πίσω από τη φημισμένη κόκκινη πύλη».

    Επιπλέον, μιλώντας στο CNN, ο αξιωματούχος του Στρατού της Σωτηρίας, Άντονι Κότεριλ δήλωσε «Ο Τζον Λένον βρήκε καταφύγιο εδώ όταν ήταν παιδί, κι αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να προσφέρουμε ανοίγοντας για τα καλά τις πύλες του Strawbery Field».

    «Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το όραμα του Στρατού της Σωτηρίας και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για να γίνει μια πραγματική αλλαγή στις ζωές των νεαρών που θα μεγαλώσουν στα πολύτιμα χώματα του Strawbery Field» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αδελφή του Τζον Λένον, η Τζούλια Μπερντ.



    ΣΧΟΛΙΑ