• City Stories

    Αυτές είναι οι νεροτσουλήθρες του Κιμ Γιονγκ Ουν (pics)

    • NewsRoom


    Στην καρδιά της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δημιουργήσει το δικό του πάρκο με νεροτσουλήθρες, το οποίο απευθύνεται στην ελίτ της χώρας, καθώς το κόστος της εισόδου είναι απαγορευτικό για τους απλούς πολίτες. Το «Munsu Water Park» είναι σχεδόν 150.000 τ.μ. και διαθέτει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, νεροτσουλήθρες, ένα διώροφο γυμναστήριο, αλλά και καφετέριες, φούρνο, ακόμη και κομμωτήριο. Την κατασκευή του διέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν και χτίστηκε από τον στρατό του.

    Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Βόρεια Κορέα και επιθυμούν να εισέλθουν στο πάρκο πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από ξεναγούς. Μάλιστα, υπάρχει ένα επιβλητικό άγαλμα του πρώην ηγέτη του κράτους, Κιμ Γιονγκ-ιλ, το οποίο είναι υποχρεωτικό να προσκυνούν όλοι πριν την είσοδό τους στο πάρκο. Αν και κάποιοι χαρακτηρίζουν το πάρκο «κιτς», για τους ντόπιους είναι εντυπωσιακό και νιώθουν λες και είναι σε παραμύθι του Walt Disney, σύμφωνα με την DailyMail.

    Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το πάρκο υποδέχτηκε 880.000 επισκέπτες, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το πρώτο μισό του 2016 μόνο 100.000 άτομα το επισκέφτηκαν.

    Δείτε φωτογραφίες:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Ήθελαν να βάλουν πρόστιμο 500 ευρώ σε ψαρά γιατί δεν έκοψε απόδειξη για τη σακούλα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεφαλονιά: Κεριά και πεντάλφα ανακάλυψαν στη βίλα των Γερμανών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το χαρακτηριστικό της όσφρησης που αποκαλύπτει αν είστε ψυχοπαθείς



    ΣΧΟΛΙΑ