• City Stories

    7+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Το σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Από animation ταινίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, μέχρι φιλμ που το σινεφίλ κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει στα πλαίσια αφιερωμάτων. Παρακάτω θα βρείτε οχτώ δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

    1. “Η τίγρη (Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Καμίλο Λουσουριάγα – Mέρος 1ο)” στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»

    1990|Διάρκεια 80’ (Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και το προξενείο του Ισημερινού) – Ταινία από το Εκουαδόρ σε σκηνοθεσία Καμίλο Λουσουριάγα.

    Βασίζεται σ’ ένα διήγημα του Χοσέ ντε λα Κουάδρα, συγγραφέα που ανήκει στη λεγόμενη «χρυσή εποχή» της λογοτεχνίας του Ισημερινού. Η μεταφορά του κειμένου έχει γίνει συνδυάζοντας δυο άξονες του σύγχρονου λατινοαμερικάνικου κινηματογράφου: τον νεορεαλισμό και το σουρεαλιστικό μπαρόκ, με αποτέλεσμα μια ταινία, η δράση της οποίας εξελίσσεται στη μυθολογική καρδιά της ζούγκλας, από γεωγραφικής και δραματικής πλευράς. Στη μυθική καρδιά του κάμπου του Ισημερινού ζει η αμείλικτη Φρανσίσκα Μιράντα, γνωστότερη ως «Τίγρη», λόγω της αισθησιακής ομορφιάς της, την οποία χρησιμοποιεί ελεύθερα για να διατηρήσει την κυριαρχία της στο μικρή αγροτική περιουσία της και κυρίως σ’ αυτούς που την περιβάλλουν, συμπεριλαμβανομένων των εραστών της και των δυο μικρότερων αδελφών της.

    Πότε:
    Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 – 20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»
    Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Η τίγρη - ταινία

    2. “Bugs” στο Exile Room

    Οι λιχουδιές του τώρα αναμετριούνται με τις σπεσιαλιτέ του μέλλοντος, σε ένα μήνα γαστριμαργικών ντοκιμαντέρ που καταβροχθίζουν τα πάντα. Δεν συνίσταται για άτομα με στομαχικές ευαισθησίες!

    Σκηνοθεσία: Andreas Johnsen / Χώρα: Δανία / Διάρκεια: 76’

    Είναι κοινά αποδεκτό, ότι λόγω υπερπληθυσμού, κάποια στιγμή η ανθρωπότητα θα ξεμείνει από τροφή. Το Noma, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο, κάνει μια γενναία προσπάθεια να προλάβει το κακό, στέλνοντας έναν νεαρό σεφ και έναν ενθουσιώδη επιστήμονα να διερευνήσουν την πρωτεΐνη του μέλλοντος: τα έντομα! Αποφασισμένοι να μετατρέψουν κάθε είδους ζουζούνι σε πεντανόστιμα πιάτα υψηλής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας, το δυναμικό δίδυμο αρχίζει να οργώνει τον πλανήτη προς αναζήτηση βρώσιμων ζωυφίων. Από την Κένυα ως το Μεξικό κι από την Ιταλία μέχρι την Αυστραλία, οι δύο ήρωες τρώνε ό,τι βρουν μπροστά τους, χωρίς να σταματήσουν λεπτό να σκέφτονται το μέλλον του πλανήτη και τη βιωσιμότητα της αποστολής τους. Λίγο πριν παρουσιάσουν τα ευρήματά τους σε συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών, αναγκάζονται να αναμετρηθούν με την άβολη αλήθεια: Μήπως τελικά αντί να σώσουν τον πλανήτη, απλά θα υποδείξουν στις πολυεθνικές τροφίμων μια νέα πηγή πλούτου;

    Σε διάφορες γλώσσες, με αγγλικούς υποτίτλους

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 – 21.00

    Πού:
    Exile Room
    Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Bugs ταινία

    3. “Ο Τζέρι Λιούις Σταχτοπούτος” στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Ο Τζέρι Λιούις Σταχτοπούτος» (1960), προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος: Τζέρι Λιούις – Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ.

    Σε μια ξέφρενη εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού, ο Τζέρι Λούις δίνει ρεσιτάλ γέλιου ως … Σταχτοπούτος! Μια εκδοχή της «Σταχτοπούτας», όπου ο φτωχός είναι ο Jerry Lewis, τον οποίο τυραννούν η μητριά του και τα δύο του αδέλφια.

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 – 20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    ζέρι Λιούις Σταχτοπούτος

    4. “Η Υπόσχεση” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” του Δήμου Βύρωνα

    Ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζει τις “Κινηματογραφικές Βραδιές”, μια πολιτιστική δράση με στόχο κάθε κύκλος της να αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.

    Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου έχει τίτλο “Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας” και είναι αφιερωμένος στις “εικόνες της παιδικής ηλικίας, που τόσα αντιπροσωπεύουν για όλους μας”.

    O Iγκόρ, ένα νεαρό αγόρι, μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο παιχνίδι με τους φίλους του και στη δουλειά του πατέρα του, που απασχολεί παράνομους μετανάστες. Οταν ένας από τους μετανάστες αυτούς πεθαίνει από λάθος του πατέρα του, ο Iγκόρ αρχίζει να καταλαβαίνει την πραγματικότητα που τον περικλείει.

    Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών 1996, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο C.I.C.A.E.

    Δραματική ταινία, συμπαραγωγή Βελγίου- Γαλλίας, 1996.
    Διάρκεια: 90’
    Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν
    Παίζουν: Ζερεμί Ρενιέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ασιτά Ουεντραογ

    Πότε:
    Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 – 20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”
    Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Τις ημέρες των προβολών θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για του συνανθρώπους μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα. 

    υπόσχεση

    5. “Τοσοδούλικα: Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών” στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

    Μια ταινία για όλες τις ηλικίες!

    Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών.

    Πότε:
    Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 – 17.30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    τοσοδούλικα

    6. “Ο αγνοούμενος” στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία “Ο αγνοούμενος” (Missing – 1982), προβάλλεται στο πλαίσιο του “Αφιερώματος στον Κώστα Γαβρά’.

    Πότε:
    Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 – 20.30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    ο αγνοούμενος

    7. “Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές” στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Ηλιούπολης

    Ο Παπ, ένας μικρός καρχαριούλης, ανακαλύπτει μία σειρά από υφάλους γεμάτους με αυγά, ενώ παίζει στον ωκεανό με τους φίλους του. Όμως, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί… Λαθροκυνηγοί έχουν ήδη βρει το σημείο και κλέβουν τα αυγά! Ο μικρούλης αλλά γενναίος Παπ αποφασίζει να σώσει την οικογένειά του και να πολεμήσει τους ανθρώπους με κάθε ψαρικό τρόπο… στην στεριά! Βοηθοί του ο επιστήμονας κύριος Χταπόδης και ο λαίμαργος Τζούλιους που ονειρεύεται να φάει επιτέλους γευστικά κοτόπουλα! Εγκαταλείποντας τη θάλασσα, βρίσκονται στον όμορφο αλλά και πολύ επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων. Και τότε ξεκινούν οι Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές!

    Πότε:
    Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 – 11.30 και 13.30
    Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 – 11.30 και 13.30

    Πού:
    Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
    Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Σε κάθε παράσταση μαζεύονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηλιούπολης και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης.

    Επικίνδυνες ψαρικές παοστολές

    8. “Ξενία” στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

    Το Ξενία (αγγλικά: Xenia) είναι μια δραματική ταινία του 2014 σε σκηνοθεσία του Πάνου Κούτρα. Επιλέχτηκε για να ανταγωνιστεί στο τμήμα Un Certain Regard στο 2014 Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Έχει επιλεγεί να προβληθεί στο τμήμα Σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2014 και επιλέχθηκε ως η Ελληνική συμμετοχή για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στα 88α Βραβεία Όσκαρ, αλλά δεν προτάθηκε. Στην Xenia απονεμήθηκαν έξι βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ στην τελετή απονομής ο Κούτρας αρνήθηκε να παραλάβει δύο από αυτά (σεναρίου και σκηνοθεσίας) μέχρι την αλλαγή του νόμου για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

    Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Πάνος Χ.Κούτρας με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Άγγελο Παπαδημητρίου

    Μετά το θάνατο της μητέρας τους, δυο νεαρά αδέλφια αλβανικής καταγωγής ξεκινούν από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση του πατέρα τους, η ανεύρεση του οποίου μπορεί να τους εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια.

    Πότε:
    Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 – 19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας, και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, με γραφική ύλη.

    Ξενία - ταινία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι διαλέξεις/συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν την ερχόμενη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Ιανουάριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Πέντε δωρεάν σεμινάρια στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ