• City Stories

    Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 11 Ιανουαρίου 2018

    the post movie


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 11 Ιανουαρίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. THE POST: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
    THE POST

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 115′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
    Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν

    Περίληψη
    Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τους Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς σε ένα αριστουργηματικό, δημοσιογραφικό δράμα που εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κυβερνητικές συνωμοσίες.

    Υπόθεση
    Η πρώτη γυναίκα εκδότης εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, συνεργάζεται με τον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

    2. Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ
    THE COMMUTER

    Περιπέτεια
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 104′
    Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ Σερά
    Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ

    Περίληψη
    500 επιβάτες, κάποιος δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτό το τρένο!

    Υπόθεση
    Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο…

    3. ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΧΩΡΑ
    GOD’S OWN COUNTRY

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 104′
    Παραγωγή: Βρετανική
    Σκηνοθεσία: Φράνσις Λι
    Πρωταγωνιστούν: Τζος Ο’Κόνορ, Άλεκ Σεκαρεάνου, Τζέμα Τζόουνς, Ίαν Χαρτ

    Περίληψη
    Βασισμένη σε προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη, η ταινία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν έχει προβληθεί, κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς, βραβείο στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και βραβείο καλύτερης ταινίας στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

    Υπόθεση
    Ο Τζόνι Σάξμπι εργάζεται επί πολλές ώρες στην απόμακρη φάρμα της οικογένειάς του στο Γιόρκσαϊρ, στα βόρεια της Αγγλίας. Ο μόνος τρόπος που ξεγελάει τη μοναχική του ύπαρξη, είναι το να πίνει πολύ τα βράδια και να αναζητά περιστασιακό σεξ, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη του αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο.

    4. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
    WONDERSTRUCK

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 116′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς
    Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Όουκς Φέγκλι, Μίλισεντ Σίμοντς, Τζέιντεν Μάικλ

    Περίληψη
    Από τον σκηνοθέτη του «Carol» Τοντ Χέινς, η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ («Hugo»).

    Υπόθεση
    Το 1927, ένα νεαρό κορίτσι το σκάει από το σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ για να φτάσει στο Μανχάταν, με την ελπίδα να βρει έναν άνθρωπο από το παρελθόν της. Πενήντα χρόνια αργότερα, ένα αγόρι βρίσκει στοιχεία για την οικογένεια του που τον οδηγούν από τη Μινεσότα στη Νέα Υόρκη. Οι περιπέτειες τους, τους οδηγούν σε παράξενα νέα μέρη, όπου μυστήρια για τους ίδιους και τον κόσμο τους περιμένουν σε κάθε γωνιά, οι ανακαλύψεις τους εκτείνονται σε άπειρα χρόνια σιωπής, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε μαγευτική συμμετρία που την οδηγεί το θαύμα και η ελπίδα.

    https://www.youtube.com/watch?v=Nwg08HqdyBE

    5. Ο ΔΙΠΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ
    L’ AMANT DOUBLE / AMANT DOUBLE

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 107′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
    Πρωταγωνιστούν: Μαρίν Βαχτ, Ζερεμί Ρένερ, Ζακλίν Μπισέ, Μιριάμ Μπογιέ, Ντομινίκ Ρεϊμόντ

    Περίληψη
    Ο Φρανσουά Οζόν επιστρέφει με ένα μεστό ερωτικό θρίλερ με αποχρώσεις ηδονοβλεψίας και εκλεπτυσμένης διαστροφής, βασισμένο σε βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας Joyce Carol Oates.

    Υπόθεση
    Η Chloe, μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρο της Paul. Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο εραστής της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.

    6. BITTER HARVEST
    BITTER HARVEST

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 103′
    Παραγωγή: Καναδική
    Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μέντελουκ
    Πρωταγωνιστούν: Μαξ Άιρονς, Τέρενς Σταμπ, Ανερίν Μπάρναρντ, Σαμάνθα Μπαρκς

    Περίληψη
    Ταινία βασισμένη σε μία από τις λιγότερο προβεβλημένες τραγωδίες του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια δύο νεαρών ερωτευμένων που βρίσκονται στην Ουκρανία του ’30, όταν ο Ιωσήφ Στάλιν αποφασίζει πρακτικές γενοκτονίας απέναντι στη χώρα.

    Υπόθεση
    Την ώρα που ο Στάλιν εντείνει τις φιλοδοξίες των κομμουνιστών στο Κρεμλίνο, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Γιούρι αγωνίζεται για να επιβιώσει από τον λιμό, τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια, προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του Νατάλκα από το Γολοντομόρ, το πρόγραμμα τεχνητού λιμού που κατέληξε στον θάνατο εκατομμυριών Ουκρανών.

    7. ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ
    WESTERN

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 119′
    Παραγωγή: Γερμανία – Βουλγαρία – Αυστρία
    Σκηνοθεσία: Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ
    Πρωταγωνιστούν: Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρντ Βετρέκ, Σουλεϊμάν Αλίλοφ Λετίφοφ

    Περίληψη
    Ένα ευφυές ταξίδι στην καρδιά της σημερινής Ευρώπης, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Η ακριβοθώρητη Γερμανή σκηνοθέτις Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια σιωπής με ένα δικό της Γουέστερν.

    Υπόθεση
    Στον δικό της ορισμό αυτού του ανδροκρατούμενου είδους, οι καουμπόηδες είναι οι Γερμανοί υπάλληλοι μιας κατασκευαστικής εταιρείας που αναλαμβάνει έργα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι ινδιάνοι είναι οι Βούλγαροι γηγενείς που φαντάζουν εξωτικοί -άλλοτε διασκεδαστικοί κι άλλοτε επικίνδυνοι- στα μάτια των εισβολέων, αλλά η Δύση παραμένει άγρια και σταθερά προσανατολισμένη στην «ανάπτυξη». Μέσα από τα μάτια ενός μοναχικού παρατηρητή που επιβλέπει ένα μεγάλο έργο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας σύγκρουσης πολιτισμών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συναντήσεις στο Πατάρι του Gutenberg με αφορμή σημαντικά βιβλία – Ελεύθερη είσοδος και κληρώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους και αφιέρωμα στη Yuri Muraoka αυτή την Κυριακή



    ΣΧΟΛΙΑ