City Stories

“5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων” στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (video)

  • NewsRoom


Πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο, τολμηρό, όπως η νέα γενιά δημιουργών, το φεστιβάλ αποτυπώνει το παρόν με τους δικούς του όρους.

Στις 28 και 29 Απριλίου 2018 σε διάφορους χώρους της Στέγης.

Η Στέγη, με το θεσμό αυτόν, ο οποίος αισίως κλείνει τα πέντε χρόνια, υποστηρίζει και προωθεί τις χορογραφικές απόπειρες πρωτοεμφανιζόμενων και ανερχόμενων δημιουργών,

Φέτος, μεταμορφωθείτε σε «χοροπειρατές», δείτε τη ζωή σας ως θέαμα στα social media, ανακαλύψτε τι σχέση έχει ο χορός με τη φαρμακευτική, τη γλώσσα ακόμη και τη «γνήσια νοθεία» σε διαφορετικές κουλτούρες με επίκεντρο τη house μουσική.

Συμμετέχουν οι χορογράφοι:
Ελπίδα Ορφανίδου (Pharmacist or Balloonist, a choreographic herbal pharmacy)
Κατερίνα Ανδρέου (BSTRD)
Ευαγγελία Κολύρα (code bend time)
Ανδρονίκη Μαραθάκη (Hi Jack. Hijack!)
Χρήστος Ξυραφάκης – Andi Xhuma (“Ok,that’s you…”)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Pharmacist or Balloonist | Ελπίδα Ορφανίδου
a choreographic herbal pharmacy
28-29.4.2018 | 21:30 | Κεντρική Σκηνή
Τι σχέση έχει η φαρμακευτική με τη χορογραφία; Χορός, μουσική, λόγια και βοτάνια αναμειγνύονται, αναθεωρώντας την ίδια την καλλιτεχνική πράξη. Παίζοντας με το ελιξίριο της έμπνευσης, αλλά και με το δηλητήριο της αποτυχίας, η Ελπίδα Ορφανίδου παρουσιάζει ένα εργαστήριο παρασκευής «χορογραφικών φαρμάκων», με ξεχωριστούς προσκεκλημένους. Για να ξαναγίνει ο χρόνος βάλσαμο και να μας θεραπεύσει.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sgt.gr/gre/SPG2116

BSTRD | Κατερίνα Ανδρέου
28-29.4.2018 | 19:30 | Μικρή Σκηνή
Χρησιμοποιώντας τον ευρηματικό τίτλο “BSTRD” –μια σύντμηση της λέξης “bastard” που σημαίνει νόθος–, η Κατερίνα Ανδρέου καταθέτει ένα σόλο για τη «γνήσια νοθεία», παίζοντας με υλικά όπως η μουσική house, αλλά και με την ίδια την αμφισημία των εννοιών. Ένα συνονθύλευμα από μουσικές και χορευτικές κουλτούρες που λειτουργεί ως υπόμνηση του εύθραυστου –ή και ανυπόστατου– της ιδέας της γνησιότητας και της μοναδικότητας του υποκειμένου στη σκηνή/ζωή.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sgt.gr/gre/SPG2118

code bend time | Ευαγγελία Κολύρα
28-29.4.2018 | 17:00-20:00 | 5ος όροφος – Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου
Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της γλώσσας που μιλάμε και του τρόπου που συμπεριφερόμαστε; Η Ευαγγελία Κολύρα μάς καλεί σε μια διαδραστική, μακράς διάρκειας περφόρμανς, σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα όπου ο χορός συναντά την ποικιλομορφία της γλώσσας. Μια παράσταση για όσα μπορεί να «πει» ο χορός και να «χορέψει» η γλώσσα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sgt.gr/gre/SPG2117

Hi Jack. Hijack! | Ανδρονίκη Μαραθάκη
28-29.4.2018 | 20:30-23:30 | Εκθεσιακός Χώρος
Μια «χοροπειρατεία» στο -1 της Στέγης! Η Ανδρονίκη Μαραθάκη μας καλεί σε μια περιπλάνηση του βλέμματος, σε ένα θέαμα ανοιχτό στην τυχαιότητα, αλλά και στη συμμετοχή του κοινού, το οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει ελεύθερα κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μαζί της, στο πειρατικό αυτό εγχείρημα, μια ομάδα 12 χορευτών θέτει σε λειτουργία ένα χορογραφικό κύκλωμα με στόχο την αναζήτηση του «ελάχιστου».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sgt.gr/gre/SPG2114

“Ok,that’s you..” | Χρήστος Ξυραφάκης – Andi Xhuma
28-29.4.2018 | 18:00 | Εκθεσιακός Χώρος
Πώς διαχειριζόμαστε τα πολλαπλά είδωλά μας στον καθρέφτη της εικονικής πραγματικότητας; Δύο νεαροί χορογράφοι και χορευτές αφουγκράζονται τον παλμό της εποχής καταθέτοντας ένα έργο-σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις και την παντοδυναμία της εικόνας. Η ιδιωτική ζωή στο μικροσκόπιο των social media, ολοένα πιο διάφανη και προσβάσιμη στον καθένα, μετατρέπεται σε θέαμα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sgt.gr/gre/SPG2115

Εισιτήρια:

Κανονικό: 7 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 €
Παρέα 10+ άτομα, Ανεργίας, ΑμεA, Συνοδός ΑμεA: 5 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις μέρες γεμάτες εικόνες, σκέψεις και χρώματα χορού σε διάφορα σημεία της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Μια βραδιά γεμάτη blues μουσικές και θετική διάθεση στο ΚΠΙΣΝ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 2+1 θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το ΠΣΚ

 ΣΧΟΛΙΑ