• City Stories

    4+1 προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για να υποδεχτούμε τον Ιούνιο αυτή την Παρασκευή!


    Η άνοιξη μας αφήνει και υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο! Πέρα από τη ζέστη και τις παραλίες, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και μια πληθώρα εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες είναι υπαίθριες και δίνουν άλλη πνοή στα βράδια μας. Παρακάτω θα βρείτε πέντε ενδιαφέρουσες προτάσεις, που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι αυτή την Παρασκευή 1η Ιουνίου. Καλό μήνα!

    1. Υπαίθρια προβολή της ταινίας “Άγρυπνος στο Σιάτλ” στο ΚΠΙΣΝ

    Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει.

    Αυτή την Παρασκευή θα προβληθεί η ταινία Άγρυπνος στο Σιάτλ / Sleepless in Seattle (1993).

    Χήρος αρχιτέκτονας από το Σικάγο μεγαλώνει μόνος του, πλέον, τον 8χρονο γιο του και μετακομίζει για μια καινούργια ζωή στο Σιάτλ. Βλέποντας τον πατέρα του να μοιρολατρεί μόνιμα για την απώλεια της γυναίκας του, ο πιτσιρικάς τον παγιδεύει και τον αναγκάζει να βγει σε ραδιοφωνικό talk show για να πει τον πόνο του. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες γυναίκες από ολόκληρη την Αμερική προσφέρονται να τον γνωρίσουν! Μια από αυτές, δημοσιογράφος με δεσμό στη Βαλτιμόρη, θα του στείλει ένα γράμμα και θα τον καλέσει να βρεθούν στο Empire State Building, επηρεασμένη από την ταινία… Ένας Μεγάλος Έρωτας. Instant classic, σταθμός για το είδος της ρομαντικής κομεντί και 2 υποψηφιότητες στα Όσκαρ. (Σκηνοθεσία: Nora Ephron)

    Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

    Πότε:
    Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ξέφωτο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λ. Συγγρού, 364

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο “Κούρσα Γκρέκα” στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο «Κούρσα Γκρέκα», από την Παρασκευή 1 Ιουνίου και για 10 παραστάσεις, (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο.

    Υπήρξε ελληνικό αυτοκίνητο; Τι σημαίνει ΕΛΕΤΚΑ; Ποιοι θυμούνται το Attica, το Farma και το Pony; Πόσες και ποιες απόπειρες μαζικής παραγωγής οχημάτων από ελληνικές εταιρείες καταγράφονται; Και σήμερα; Υπάρχει ελληνικό αυτοκίνητο σήμερα; Μια σειρά από ανάλογα ερωτήματα που αφορούν αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας, την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, ερευνώνται μέσα από τα εργαλεία του θεάτρου-ντοκουμέντο. Τα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ γίνονται οι «φωνές» που οδηγούν στην παράσταση «Κούρσα Γκρέκα», με τη δραματουργία να αξιοποιεί τμήματα ιστορικών αρχείων αντίστοιχων βιομηχανιών και να περιλαμβάνει πρωτότυπα τεκμήρια, μαρτυρίες ειδικών και συμπεράσματα ερευνητών, παλιά ελληνικά μοντέλα, καινοτόμους μηχανικούς, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες του κλάδου του ελληνικού αυτοκινήτου, σε ένα ιλαρό τελικά σκηνικό αποτέλεσμα. Με την παράσταση δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφτεί τον χώρο του Αρχείου, να εξοικειωθεί με τις αρχειακές πηγές, και να ταξιδέψει στο βιομηχανικό παρελθόν της Ελλάδας με «όχημα» μια ιστορία. Μια σειρά από παράλληλες δράσεις επεκτείνουν τη συζήτηση γύρω από το «ελληνικό αυτοκίνητο», ολοκληρώνοντας τη διαδρομή της παράστασης.

    Συντελεστές:
    Έρευνα-κείμενο: Δημήτρης Μπαμπίλης
    Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Τάσος Πυργιέρης
    Επιστημονικός σύμβουλος: Λένα Μπενέκη
    Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
    Σκηνική επιμέλεια: Τάσος Πυργιέρης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
    Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
    Κίνηση: Άρτεμις Λαμπίρη
    Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
    Φροντιστήριο: Βασιλική Τσιλιγκρού
    Εκτέλεση παραγωγής: Βασίλης Σκαρμούτσος “Ο ΚΥΒΟΣ”
    Καλλιτεχνική σύμβουλος: Σέβη Ματσακίδου
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Φρόσω Μάνη
    Επιμέλεια trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
    Ειδικός συνεργάτης: Νίκος A. Κούκης
    Νομικός σύμβουλος: Δημήτρης Καλοχαιρέτης
    Φωτογραφίες-κάμερα: Νίκος Θωμάς

    Παίζουν:
    Σταμάτης: Γεράσιμος Μιχελής
    Κατερίνα: Τζούλη Σούμα
    Γρηγόρης: Λευτέρης Βασιλάκης
    Μιχαλάκης: Χρήστος Καπενής
    Φροσάκι: Φρόσω Μάνη

    Πότε:
    Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
    Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

    Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 210 3418011 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

    3. Red 96.3 presents: Οι Blueballs live για πρώτη φορά στο Gagarin

    Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, οι εκρηκτικοί Blueballs εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Gagarin, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους.

    Το νέο τους album είναι γεγονός και η στιγμή του release party έφτασε: η αυτοκρατορία εξαπλώνεται και κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.

    Ένα πρόγραμμα γεμάτο wtf στιγμές, γέλιο αλλά και ασταμάτητο χορό. Disco, rock and roll, funk, ska, reggae και pop ανακατεύονται σε ένα καζάνι και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που κανένα spoiler δεν μπορεί να αποκαλύψει.

    Μια παράσταση που δε γίνεται να χάσεις, γεμάτη “ΦΣΣΣ” και παράνοια.

    May the Force be(er) with you!

    Πότε:
    Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Gagarin 205 LIve Music Space
    Λεωφόρος Λιοσίων 205, Αττική

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Θεματική έκθεση φωτογραφίας “Landscapes” στην Blank Wall Gallery

    Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει τοπία από όλο τον κόσμο στην έκθεση “Landscapes” που θα διαρκέσει από τη 1 έως τις 14 Ιουνίου.

    Τα τοπία που θα εκτεθούν είναι διαφορετικά, έγχρωμα και ασπρόμαυρα, και μας δείχνουν την ομορφιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ένα νοητό ταξίδι σε διάφορα σημεία του πλανήτη που πολλοί από εμάς δε θα βρεθούν ποτέ. Η ομορφιά της φύσης και το μεγαλείο της παρουσιάζονται μέσα από αυτές τις φωτογραφίες, που προκαλούν δέος και θαυμασμό. Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των φωτογράφων που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την τέχνη τους στο να απαθανατίζουν τοπία μακρινά αλλά και οικεία και να τα παρουσιάζουν με έναν τρόπο μαγικό μέσα από τη φωτογραφική τους μηχανή, η οποία πολλές φορές λειτουργεί σα φίλτρο που εξωραΐζει την πραγματικότητα.

    Η Blank Wall Gallery προσκαλεί όλους τους φίλους της φωτογραφίας να δουν αυτά τα τοπία και να κάνουν ένα ταξίδι σε διάφορες γωνιές του κόσμου μέσα από αυτά από τη 1 εως τις 14 Ιουνίου.

    Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος.

    Πότε:
    Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Blank Wall Gallery
    Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. Θερινή προβολή της ταινίας “Ερωτική επιθυμία” στο Χυτήριο

    Το Χυτήριο ξεκινά τις θερινές προβολές του, όπως κάθε χρόνο! Αυτή την Παρασκευή θα προβληθεί η ταινία “Ερωτική επιθυμία” του Γουόνγκ Καρ Γουάι.

    Είναι η ταινία που έκανε παγκοσμίως γνωστό τον Κινέζο σκηνοθέτη και διαθέτει ακριβώς εκείνη τη διάθεση που λέει ο ξενόγλωσσος τίτλος της. Είναι μια ρομαντική ταινία που ο θεατής αντιλαμβάνεται σε κάθε πλάνο της την ερωτική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κεντρικών ηρώων.

    Το φιλμ διαδραματίζεται στο Χονγκ Κονγκ του 1962. Ένας δημοσιογράφος και μια υπάλληλος γραφείου νοικιάζουν την ίδια μέρα τα διαμερίσματά τους στην ίδια πολυκατοικία μαζί με τους συζύγους τους. Οι τελευταίοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάζονται να λείπουν συχνά από το σπίτι τους. Όταν ο δημοσιογράφος Τσόου και η υπάλληλος Σου αντιληφθούν ότι οι σύζυγοί τους είναι παράνομο ζευγάρι θα θελήσουν να αναζητήσουν το πώς ξεκίνησε αυτό το ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο τους, κάτι που θα τους οδηγήσει στο να έρθουν πιο κοντά και να αναπτυχθούν ερωτικά αισθήματα ανάμεσά τους.

    Πότε:
    Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018
    23.00

    Πού:
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η «ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά επιστρέφει – Ένα καλοκαιρινό πολυθέαμα πάνω απ’την Αθήνα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Meet Market: Για μία ολόκληρη βδομάδα στην Τεχνόπολη παρέα με το Athens Jazz Festival!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερις ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ