• City Stories

    2+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    Ένας άλλος κόσμος


    Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην οδό Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι, πραγματοποιούνται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ωραίες και σημαντικές θεματικές. Από ομιλίες και παρουσιάσεις μέχρι προβολές ταινιών και εκθέσεις, που έχουν πολλά να δώσουν στους επισκέπτες. Παρακάτω θα βρείτε τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και τις οποίες θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή στη σελίδα της στο facebook.

    1. Βραδιά αφιερωμένη στο μεταφρασμένο έργο του Ιταλού νομπελίστα ποιητή, Eugenio Montale

    Ο Νίκος Αλιφέρης ασχολείται με τον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας γενοβέζο ποιητή, Eugenio Montale, από τη δεκαετία του 1990. Πρωτοπαρουσίασε τις μεταφράσεις του στο περιοδικό Πλανόδιον το 1992 και συνέχισε μεταφράζοντας το Φινιστέρε και άλλα ποιήματα (Άγρα, 1995), το Ημερολόγιο του ’72 (Άγρα, 1999), το Ημερολόγιο του ’71 (Άγρα, 2013), καθώς και το Περί ποιήσεως, συλλογή δοκιμίων των Montale, Ungaretti, Quasimodo και Saba (Άγρα, 2005).

    Στην εκδήλωση, ο Νίκος Αλιφέρης διαβάζει τις μεταφράσεις του και εισάγει το κοινό στον ποιητικό κόσμο του Eugenio Montale –λάτρη του Καβάφη– ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην αλλαγή του ποιητικού σκηνικού της γειτονικής μας χώρας και όχι μόνο. Τα ποιήματα στο πρωτότυπο διαβάζει ο Stefano Bindi.

    Πότε:
    Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
    19.30

    Πού:
    Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος)

    Πληροφορίες

    *Είσοδος ελεύθερη.

    Μοντάλε

    2. Προβολή ταινίας “Ένας άλλος κόσμος – Worlds Apart” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

    Ένας άλλος κόσμος.
    Μία σύγχρονη ερωτική τριλογία σε μία Ελλάδα που αλλάζει. Τρία ζευγάρια που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό αλλά θα δουν τον κόσμο διαφορετικά…

    Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Ελληνοαμερικανική Ένωση υποδέχεται τον δημιουργό της ταινίας, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που θα είναι μαζί μας σε αυτή την ιδιαίτερη cine βραδιά!

    Πότε:
    Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
    18.30

    Πού:
    Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος)

    Πληροφορίες

    *Είσοδος ελεύθερη με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

    **Λόγω μεγάλης συμμετοχής στο event και για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 24/1 έως και Παρασκευή 26/1 (10:00-17:00) θα μπορείτε να παραλαμβάνετε εισιτήρια προτεραιότητας από το Τμήμα Εγγραφών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Ισόγειο).

    Ένας άλλος κόσμος

    3. Έκθεση “Urbanism of Negotiation, Part 2”

    Έκθεση αρχιτεκτονικών εργασιών των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας (UWA), που έχουν συμμετάσχει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως το 2017 στο πρόγραμμα σπουδών εξωτερικού “Athens Studio”…

    Στην έκθεση Urbanism of Negotiation, Part 2, παρουσιάζονται αναδρομικά οι αρχιτεκτονικές εργασίες των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα σπουδών εξωτερικού Athens Studio, που οργανώνουν και διδάσκουν οι καθηγητές Αρχιτεκτονικής Καλλιόπη Κοντόζογλου και Nigel Westbrook, από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 ως το 2017.

    Από την προολυμπιακή Αθήνα, στην Αθήνα της κρίσης και, τέλος, στην Αθήνα του μέλλοντος, οι φοιτητές ανασυγκροτούν στις εργασίες τους μια διαφορετική αντίληψη της πόλης ανάλογα με την θεματογραφία. Η πρόκληση κάθε φορά είναι να υπερβεί ο φοιτητής την ρηχότητα της τουριστικής αντίληψης για τον χώρο μελετώντας και παρατηρώντας πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο και πώς πολλαπλοί χώροι συνυπάρχουν εντός ενός. Το Studio 2017, με τίτλο Neapolis: Nea Polis, εντάχθηκε στην πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για τη διάσωση της Νεάπολης και είχε ως θέμα την ιστορική συνοικία της Αθήνας. Οι φοιτητικές εργασίες, που θα παρουσιαστούν και στην έκθεση, οραματίζονται την μελλοντική Νεάπολη μέσα από τους δημόσιους χώρους, τις ξεχασμένες γωνιές, τα εγκαταλειμμένα κτίρια και τους κρυμμένους κήπους.

    Πότε:
    Η έκθεση έχει ξεκινήσει από τις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά

    Πού:
    Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

    Πληροφορίες

    *Είσοδος ελεύθερη.

    Έκθεση Ελληνοαμερικανική Ενωση

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 8+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επτά δωρεάν σεμινάρια/εργαστήρια για να παρακολουθήσετε αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Τέσσερις ενδιαφέρουσες διαλέξεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ