• Business

    Zeus International: Τι σχεδιάζει για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων – Δυναμική επέκταση στην Ιταλία με Radisson και Hilton

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Χάρης Σιγανός, Zeus International


    Την πορεία του τουρισμού σε καθημερινή βάση παρακολουθεί η ηγεσία της Zeus International, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων που διαχειρίζεται στην Ελλάδα.

    «Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις, ωστόσο δεν βιαζόμαστε. Είναι σημαντικό όταν ανοίξουμε να είναι όλα στην εντέλεια και να προσφέρουμε το μάξιμουμ των υπηρεσιών στους πελάτες μας. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να απαξιώσεις το προϊόν σου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας, Χάρης Σιγανός.

    Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει ανοίξει μόνο το Dolce Athens Attica Riviera στην Βραυρώνα και το συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Αγία Πελαγία Κρήτης, του οποίου έχει αναλάβει να «τρέξει» μέχρι να πουληθεί σε νέο ιδιοκτήτη. Το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου πριν από περίπου δυόμιση μήνες, ύστερα από αίτηση των πιστωτριών τραπεζών.

    Στα σενάρια που εξετάζονται είναι η επαναλειτουργία ενός ξενοδοχείου στην Αθήνα, με τη διοικητική ομάδα της Zeus να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο Whydham Grand Athens και στο Wyndham Athens Residence που βρίσκονται στην πλατεία Καραϊσκάκη.

    Όπως φαίνεται, κλειστά –εκτός απροόπτου- θα παραμείνουν το συγκρότημα πολυτελών σουιτών «K29» στη Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας που εστιάζει σε νεότερες ηλικίες και αποτελεί την «απάντηση» στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της Airbnb, τα ξενοδοχεία Wyndham Poseidon Loutraki Resort και Ramada Poseidon Loutraki Resort στο Λουτράκι αλλά και το Ramada Attica Riviera στη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα στο Μάτι. Την περιοχή που επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα το θάνατο 102 ανθρώπων.

    Από την άλλη πλευρά, θεωρείται δεδομένο πως το πεντάστερο ξενοδοχείο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης θα παραμείνει κλειστό τη φετινή σεζόν.

    Πλήρης ανακαίνιση στο Dolce στη Βραυρώνα

    Προτεραιότητα της Zeus είναι η ασφάλεια και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρονται στους καταναλωτές. Ο κ. Σιγανός επιμένει στην άποψη πως τα καταλύματα θα έπρεπε να μην λειτουργήσουν φέτος, με το Κράτος να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις του τουρισμού, και τονίζει πως τονίζει πως η έμφαση θα έπρεπε να δοθεί στην προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, η οποία προμηνύεται αρκετά ελπιδοφόρα, δεδομένου και της καλής φήμης που απέκτησε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

    Ο έμπειρος μάνατζερ ξεκαθαρίζει πάντως πως συνεχίζονται κανονικά οι επενδύσεις στην Ελλάδα για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η εταιρεία, όπως έκανε πρόσφατα με την ριζική ανακαίνιση του Dolce Athens Attica Riviera στη Βραυρώνα. Στη συγκεκριμένη μονάδα ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων τα 178 bungalows, και μάλιστα στα 35 εξ αυτών τοποθετήθηκαν ιδιωτικές πισίνες ενώ έγινε πλήρης αναμόρφωση όλων των εξωτερικών χώρων.

    Την ίδια ώρα, αναζητούνται και νέες ευκαιρίες επέκτασης στον ελληνικό τουρισμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται διάφορα projects που έχουν προοπτικές και δεν αποκλείεται κάποια κίνηση το επόμενο διάστημα, με δεδομένη και την αναμενόμενη πτώση στις αποτιμήσεις λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

    Συνεργασία με Radisson και Hilton στην Ιταλία

    Ευκαιρίες ανάπτυξης αναζητούνται και στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου η Zeus μεγαλώνει διαρκώς το αποτύπωμά της. Μετά την Whydhmam, η εταιρεία υπέγραψε συνεργασία και με την Radisson στην Ιταλία, για την ανακαίνιση και λειτουργία τριών ξενοδοχείων, ένα στην Φλωρεντία (το παλιό Sheraton) και δυο στην Κορτίνα (Βόρεια Ιταλία). Στην Ιταλία συνεργάζεται και με την Hilton, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση του Hilton Garden Inn Milan Malpensa.

    Who is Who

    Η Zeus International είναι η πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων. Οι περιοχές που δραστηριοποιείται είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Ιταλία και η Νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα. Η Zeus International συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως όπως η Wyndham Hotels & Resorts, της οποίας αποτελεί το βασικό στρατηγικό εταίρο στα Βαλκάνια και η Hilton ενώ την εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το portfolio της περιλαμβάνει 15 ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς που παρέχουν υψηλή ποιότητα εγκαταστάσεων και υπηρεσιών ικανοποιώντας τις ανάγκες τόσο των business όσο και των leisure ταξιδιωτών.



    ΣΧΟΛΙΑ