• Business

    Zara: Νέα υπηρεσία επιδιόρθωσης και μεταπώλησης μεταχειρισμένων ενδυμάτων

    • Bloomberg
    Marta Ortega, η κόρη του ιδρυτή της Inditex (Zara) και πρόεδρος της εταιρείας

    Marta Ortega, η κόρη του ιδρυτή της Inditex (Zara) και πρόεδρος της εταιρείας


    Η Zara εισέρχεται στον κλάδο μεταχειρισμένων ενδυμάτων, καθώς θα αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες επιδιόρθωσης, μεταπώλησης και διάθεσης για δωρεές, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Από τον επόμενο μήνα, οι αγοραστές θα μπορούν να επισκευάζουν τα παλαιότερα ρούχα τους Zara οποιασδήποτε σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης κουμπιών, φερμουάρ και ραφών είτε διαδικτυακά είτε στα φυσικά καταστήματα του ομίλου. Με τη νέα πρωτοβουλία, οι Βρετανοί πελάτες μπορούν επίσης να μεταπωλούν και να αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα Zara χρησιμοποιώντας μια νέα ασφαλή πλατφόρμα και μπορούν να δωρίσουν ρούχα οποιασδήποτε μάρκας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Με διαδικτυακές δραστηριότητες σε περίπου 200 χώρες, τα προϊόντα της Zara συγκαταλέγονται ήδη στα brand με τις περισσότερες μεταπωλήσεις στο ίντερνετ. Μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα ρούχα, τσάντες και παπούτσια Zara σε ιστότοπους όπως οι Depop, Vestiaire, Asos Marketplace και Re-fashion.

    Η πλατφόρμα μεταπώλησης θα οργανωθεί ανά κατηγορία προϊόντων και θα περιλαμβάνει φωτογραφίες που θα αναρτά ο πωλητής, ενώ οι πρωτότυπες πληροφορίες των προϊόντων θα παρέχονται από τη Zara.

    Τα ενδύματα μπορούν να δωριστούν μέσω της συλλογής τους από τα σπίτια και θα στέλνονται στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος τα επαναχρησιμοποιεί ή τα ανακυκλώνει.

    Νωρίτερα φέτος, η Zara άρχισε να χρεώνει τις online επιστροφές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωθώντας τους πελάτες στα 60 καταστήματά της σε όλη τη χώρα για να επιστρέψουν ρούχα δωρεάν.

    Η Zara δεν είναι μόνη εταιρεία που προωθεί τη βιωσιμότητα. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Selfridges & Co. στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει επίσης στροφή στην αγορά μεταχειρισμένων, καθώς στοχεύει το 45% των συναλλαγών της να προέρχεται από τις second hand πωλήσεις, τις ενοικιάσεις και τις επιδιορθώσεις ρούχων έως το τέλος της δεκαετίας.

    Ωστόσο, η ανάπτυξη του κινεζικού γίγαντα της ταχείας μόδας Shein δείχνει ότι οι αγοραστές συχνά δίνουν προτεραιότητα στις τιμές έναντι της μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Inditex: Εκτίναξη κερδών στο πρώτο εξάμηνο για τη μητρική των Zara

    Amancio Ortega: Το νέο στοίχημα των 700 εκατ. δολαρίων του μεγιστάνα ιδρυτή των Zara



    ΣΧΟΛΙΑ