• Business

    Ζαχαρίας Ραγκούσης: Το μήνυμα του CEO της Pfizer Ελλάς μετά την έγκριση του εμβολίου

    • NewsRoom


    Το δικό του μήνυμα απεύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ελλάς Ζαχαρίας Ραγκούσης, με αφορμή την χθεσινή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων(ΕΜΑ) του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, με την εμπορική ονομασία Comirnaty.

    Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας «υπό όρους» του εμβολίου των Pfizer και BioNtTech αποτελεί ορόσημο στον αγώνα κατά της νόσου COVD19, δημιουργώντας προϋποθέσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διάθεση αρχών και επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην επιχείρηση του εμβολιασμού των πολιτών.

    «Η Pfizer, κατάφερε να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της. Να αναπτύξει και να παρέχει στους πολίτες ένα εμβόλιο που ανταποκρίνεται σε υψηλά πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Ένα εμβόλιο που ήδη έχουν λάβει πάνω από 300.000 άτομα παγκοσμίως και που δημιουργεί προϋποθέσεις για σταδιακή επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα.

    Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την πίστη μας στον άνθρωπο, στη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Επιβεβαιώνει, την διαρκή επένδυσή μας στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και εμβολίων, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.

    Τώρα όμως ξεκινά από την πλευρά της πολιτείας ένα σημαντικό έργο: ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

    Είμαστε  στη διάθεση των υγειονομικών αρχών και των επαγγελματιών υγείας για να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ελλάς.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπό όρους έγκριση χορηγήθηκε από τον ΕΜΑ στις 21/12, για την πρόληψη της COVID‑19, που προκαλείται από τον ιό SARS‑CoV‑2, σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

    Την ίδια ημέρα χορηγήθηκε άδεια κα από την Κομισιόν και ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα διανομής των εμβολίων στα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την παραλαβή και τον εμβολιασμό των πολιτών.

    Στην Ελλάδα οι πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer αναμένονται στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ