• Business

    YU Zenggang (ΟΛΠ): «Ελπίζουμε πως θα επανεξεταστεί σύντομα το έργο της 4ης προβλήτας»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΟΛΠ: Tο νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις παραιτήσεις των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ- Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε


    Με μια λιτή ανακοίνωση αντέδρασε ο ΟΛΠ στη χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ.

    Η εταιρεία επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην κλιμακώσει την αντιπαράθεση, παρ’ ότι χθες εισέπραξε το πρώτο «όχι», όσον αφορά στις επενδυτικές πρωτοβουλίες της στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, αναφέρει πως εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επενδύσεις συνολικού ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

    Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, YU Zenggang εκφράζει την ικανοποίησή του, για το γεγονός πως, ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής, εξασφαλίσθηκε η έγκριση για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, που θα καταστήσουν τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο σπεύδει να τονίσει πως «ελπίζει οι αρμόδιες αρχές θα επανεξετάσουν σύντομα και την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ως μία μεγάλη επένδυση που θα εδραιώσει το λιμάνι του Πειραιά στα κορυφαία Container Terminals της Ευρώπης».

    Κύκλοι του ΟΛΠ, όταν κλήθηκαν από το mononews.gr να προσδιορίσουν το χρονικό διάστημα που θεωρούν σύντομα, απέφυγαν να δώσουν συγκεκριμένο ορίζοντα, ενώ επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να υλοποιήσουν τα φιλόδοξα σχέδιά τους για το λιμάνι του Πειραιά.

    Οι επενδύσεις του master plan που δεν πρόκειται να προχωρήσουν είναι η επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (4η προβλήτα) και η δημιουργία του car terminal στη Δραπετσώνα (την απέσυρε ο ΟΛΠ με δική του πρωτοβουλία ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε από φορείς και δημάρχους του Πειραιά). Υπενθυμίζεται πως οι Κινέζοι του ΟΛΠ είχαν κάνει πίσω και στο θέμα του εμπορικού κέντρου (mall).



    ΣΧΟΛΙΑ