• Business

    Ξεκινούν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 – Αντίστροφη μέτρηση για τον 7ο κύκλο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Αναλυτική παρουσίαση για τις πλατφόρμες ρύθμισης χρεών στους θεσμούς

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Τα χρήματα της 6ης επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να δουν από σήμερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν καταστεί δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών, οι «μεγάλες» πληρωμές του 6ου κύκλου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

    Σημειώνεται πως θα υπάρξει διήμερη παράταση έως και τις 18 του μήνα προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

    Έρχεται η Επιστρεπτέα 7

    Με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 7ου κύκλου της κρατικής ενίσχυσης, ο οποίος θα καλύψει τις απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

    Το ελάχιστο ποσό για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή αναμένεται να αυξηθεί στα 8.000 ευρώ, από 4.000 που ήταν στην 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

    Ο νέος κύκλος θα περιλάβει και τις νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ενισχυθεί από τον 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Eurogroup άνοιξε τον δρόμο για φοροελαφρύνσεις και το 2022

    Συντάξεις: Με νομοθετικές παρεμβάσεις και προσλήψεις η έκδοση 300.000 συντάξεων και εφάπαξ

    Από το «κόσκινο» του Eurogroup τα μέτρα στήριξης και το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ