• Business

    Ξεφορτώνονται άρον-άρον τα ακίνητα οι Έλληνες υπό τον φόβο των νέων αντικειμενικών

    • NewsRoom
    Ακίνητα


    Τρόμαξαν με τις αντικειμενικές οι Έλληνες και σπεύδουν άρον άρον να μεταβιβάσουν τα ακίνητα του έχουν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ τα έσοδα από την φορολογία ακινήτων αυξήθηκαν κατά 40,8% κάτι που όπως σημειώνει η Αρχή “είναι πιθανόν να οφείλεται στην αναμενόμενη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών”.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα έσοδα από τη φορολογία μεταβιβάσεων ακινήτων κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, κατέγραψαν αύξηση 40,8%. Οι εισπράξεις από τους φόρους στις μεταβιβάσεις και συγκεντρώσεις κεφαλαίων ( που αφορούν κυρίως αγοραπωλησίες ακινήτων) έφτασαν τα 204,63 εκατ. ευρώ ενώ πέρυσι ήταν 145,30 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται πως τον Ιούλιο οι εισπράξεις από τους φόρους μεταβίβασης αυξήθηκαν κατά 50,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ανήλθαν σε 24,59 εκατ. ευρώ έναντι 16,33 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017.

    Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι η αύξηση στα έσοδα από το φόρο μεταβίβασης οφείλεται στην “αναμενόμενη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών που δύναται να οδήγησε πλήθος υποψήφιων αγοραστών ακινήτων στην ταχύτερη ολοκλήρωση των αγορών τους πριν την εφαρμογή των νέων τιμών ζώνης”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δύσκολες ώρες για τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο-Στο «σφυρί» 3 ακίνητα στο Κολωνάκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κλοιό πλειστηριασμών η περιουσία του Μαρίνου Κωνσταντακάτου-Στο «σφυρί» η πολυτελής οικία του στη Εκάλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα χέρια της ΑΑΔΕ και του εισαγγελέα οι λίστες με τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ