• Business

    WealthSimple: Η startup με τα ρομπότ-συμβούλους επενδύσεων έγινε «unicorn» με αποτίμηση άνω του 1 δισ.

    Mike Katchen, CEO της WealthSimple


    Η WealthSimple κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση επιπλέον 114 εκατ. δολάρια και έτσι η καναδική startup θεωρείται πλέον «Unicorn» (σ.σ Unicorn είναι μια επιχείρηση που έχει αξία τουλάχιστον $1 δισεκατομμύριο).

    Η εταιρεία fintech γνωστή για την πλατφόρμα ρομπότ-συμβούλων ανακοίνωσε επενδυτικό σχήμα, από ομάδα εταιρειών με επικεφαλής την TCV, που συνέβαλε στο να ανέλθει η αποτίμηση της εταιρείας στα 1,4 δισ. δολάρια.

    Το στέλεχος της TCV, Ντέιβιντ Γουαν, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της WealthSimple ταυτόχρονα με τη χρηματοδότηση, δήλωσε η εταιρεία.

    Η TCV είχε προηγουμένως χρηματοδοτήσει εταιρείες όπως η Spotify, η Airbnb, η Netflix και η Zillow. Συνολικά, έχει επενδύσει περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια  σε εταιρείες τεχνολογίας, με πάνω από 2 δισ. δολάρια να πηγαίνουν αποκλειστικά στον τομέα fintech, δηλαδή της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο των οικονομικών.

    Η WealthSimple, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών, θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά, να αναπτύξει την ομάδα της και να προσθέσει νέα προϊόντα. Η εταιρεία επεκτάθηκε πρόσφατα σε τομείς όπως η καθημερινή τραπεζική με τον λογαριασμό WealthSimple Cash ενώ εξαγόρασε την SimpleTax πέρυσι.

    Η Wealthsimple, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Michael Katchen, προωθεί μέσω των τεχνολογιών της μία χαμηλού κόστους ρομποτική παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και χρηματιστηριακών συναλλαγών χωρίς προμήθειες. Έχει περισσότερους από 175.000 χρήστες παγκοσμίως που συμμετέχουν σε τρία επίπεδα συνδρομής βάσει του μεγέθους των καταθέσεων τους.

     



    ΣΧΟΛΙΑ