• Business

    Wall Street: Στοπ στο ανοδικό σερί, κλείσιμο με απώλειες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στο κόκκινο σήμερα όλοι οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να βρίσκονται μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις και εταιρικά αποτελέσματα τα οποία χρήζουν αξιολόγησης. Την πορεία των δεικτών επηρέασε και η δήλωση Τραμπ κατά της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκια.

    O δείκτης Dow Jones διέκοψε το ανοδικό σερί πέντε ημερών, καθώς σήμερα, Πέμπτη, έκλεισε με πτώση 0,53% στις 25.065 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε κι αυτός με απώλειες 0,39% στις 2.804 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,37% στις 7.825 μονάδες.

    Η χθεσινή αισιοδοξία λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων δεν διήρκεσε και σήμερα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας εμπορικής συμφωνίας με το Μεξικό. Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν και τις εξελίξεις για μια πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρώπη.

    Χθες, ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ για ζητήματα Οικονομίας Larry Kudlow δήλωσε ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, ίσως ρίξει στο τραπέζι «μια σημαντική προσφορά συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου».

    Παράλληλα, καταγράφηκε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε δεκαετιών στον αριθμό Αμερικανών που αιτήθηκαν νέα επιδόματα ανεργίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Trump ξαφνιάζει και πάλι: Γκρέμισε το δολάριο με μια δήλωση του



    ΣΧΟΛΙΑ