• Business

    Wall Street Journal: «Αργοπεθαίνουν» οι startup επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Silicon Valley

    Silicon Valley


    Αργοπεθαίνουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στις ΗΠΑ εν μέσω μιας ιστορικής «ξηρασίας» που παρατηρείται στη χρηματοδότησή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

    Παρόλο που οι τεχνολογικές μετοχές ανακάμπτουν και οι επενδυτές δείχνουν να στρέφονται σθεναρά στην τεχνητή νοημοσύνη, η έλλειψη ρευστότητας, αναδεικνύει μια σημαντική παθογένεια της Silicon Valley.

    Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η πλειονότητα των startups εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν καταφέρει να «ωριμάσουν», ενώ δεν μπόρεσαν ακόμη και όταν υπήρχε πληθώρα κεφαλαίων και χαμηλά επιτόκια, που θα βοηθούσαν τις  επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

    Καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τις δαπάνες τους, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν κοντά στο αποκορύφωμα της πρόσφατης «έκρηξης» των startups, συνειδητοποιούν τώρα τις δυσκολία του να παραμείνουν στην επιφάνεια.

    Μάλιστα, οι επενδυτές επισημαίνουν ότι αποφεύγουν να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις που δεν έχουν ουσιαστικές ενδείξεις αύξησης των εσόδων ή πορεία προς την κερδοφορία.

    Σύμφωνα με στοιχεία της PitchBook, οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 49% έως το τέλος Ιουνίου.

    Επιπλέον, οι επενδυτές περιόρισαν τη χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις στις ΗΠΑ κατά το ήμισυ περίπου το β’ τρίμηνο, στα 10 δισ. δολάρια.

    Αυτό το «κύμα υποχώρησης», οδήγησε στο λουκέτο πολλών νέων νεοφυών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την WSJ.

    Πηγή: WSJ

    Διαβάστε επίσης: 

    Air Arabia: Κέρδη-ρεκόρ το β’ τρίμηνο για τη μοναδική εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΗΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ