• Business

    Air Arabia: Κέρδη-ρεκόρ το β’ τρίμηνο για τη μοναδική εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΗΑΕ

    • Bloomberg

    Sheikh Abdullah Bin Mohamed Al Thani, Air Arabia (Πηγή: traveltrademena.com)


    Σχεδόν τριπλάσιο άλμα στα κέρδη της για το β’ τρίμηνο κατέγραψε η  οικονομική αεροπορική εταιρεία Air Arabia – η μοναδική εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΑΕ – καθώς μετέφερε μεγαλύτερο αριθμό επιβατών εν μέσω της συνεχιζόμενης ισχυρής ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια.

    Τα κέρδη τριμήνου έως το τέλος Ιουνίου αυξήθηκαν σε ρεκόρ 459 εκατομμυρίων δολαρίων (124,96 εκατομμύρια δολάρια), έναντι 160 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της εταιρείας.

    Τα έσοδα του β’  τριμήνου αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση σε 1,39 δισεκατομμύρια DhH, καθώς ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρθηκαν αυξήθηκε κατά 37% σε 3,8 εκατομμύρια.

    Τόσο κέρδη όσο και έσοδα, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, για αντίστοιχα, 284,7 εκατ. dhh και 1,35 δισ. Dh1.

    Ο μέσος συντελεστής φορτίου θέσεων της αεροπορικής εταιρείας – ένα μέτρο που μετρά το πόσο σωστά μια αεροπορική εταιρεία καλύπτει τις διαθέσιμες θέσεις – κατά το β’ τρίμηνο του 2023, έφτασε το 76%.

    «Η ισχυρή απόδοση της Air Arabia το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αποτελεσματικότητας του επιχειρηματικού μοντέλου που λειτουργούμε», δήλωσε ο Σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Μοχάμαντ Αλ Θάνι, πρόεδρος της Air Arabia.

    «Η σταθερή απόδοσή μας το α’ τρίμηνο συνεχίστηκε και στο β’  τρίμηνο, αναδεικνύοντας τη συνέπεια της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και της λειτουργικής μας αριστείας!. Η αφοσίωση της ομάδας μας συνεχίζει να δίνει σταθερή δυναμική στις επιχειρήσεις μας», συμπληρώνει.

    Ισχυρή ανάκαμψη

    Σημειώνεται ότι η ζήτηση φέτος το καλοκαίρι έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς οι επιβάτες ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές μετά από μια ταξιδιωτική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία.

    Αυτή η ανάκαμψη ήταν εμφανής στα κέρδη των αεροπορικών μεταφορών αυτό το τρίμηνο, όταν πολλές αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως ανέφεραν υψηλότερα κέρδη και υγιέστερους ισολογισμούς.

    Τα καθαρά κέρδη της Air Arabia για τους πρώτους έξι μήνες του 2023 εκτινάχθηκαν 78% σε ετήσια βάση στα 801 εκατ. DhH, καθώς ο εξαμηνιαίος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 26% σε ετήσια βάση στα 2,82 δισ. Dhh.

    Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 7,7 εκατομμύρια επιβάτες αυτό το διάστημα, με τον μέσο συντελεστή φορτίου θέσεων να φτάνει το 81%.

    Σημειωτέον ότι η Air Arabia λειτουργεί από επτά αεροδρόμια: Sharjah, Ras Al Khaimah, Abu Dhabi, Μαρόκο, Αίγυπτος, Αρμενία και Πακιστάν.

    Κατά το α’  εξάμηνο του έτους, πρόσθεσε τρία νέα αεροσκάφη στον στόλο της, φτάνοντας τα 71 ιδιόκτητα και μισθωμένα αεροσκάφη Airbus A320 και A321.

    Επιπλέον, ο αερομεταφορέας έχει επεκτείνει το δίκτυό του προσθέτοντας 18 δρομολόγια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους απασχολούμενους ναυτικούς



    ΣΧΟΛΙΑ