• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Διεύρυνε για 8η συνεδρίαση το ανοδικό του σερί ο Dow Jones, με το βλέμμα στην… Κίνα

    Wall Street


    Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street με τον Dow Jones να επεκτείνει το ανοδικό του σερί για 8η συνεχόμενη συνεδρίαση, στην καλύτερη επίδοσή του από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πάντως, τα κέρδη του Dow Jones περιορίστηκαν αρκετά μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.899,41 μονάδες, με άνοδο 0,27%, ενώ ο  S&P 500 στις  2.730,13 μονάδες, με άνοδο 0,09%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.411,32 μονάδες, με άνοδο 0,11%.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται ξανά στις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την αισιοδοξία να είναι μεγάλη, ειδικά μετά την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή στο Twitter, στην οποία ανέφερε πως οι δύο χώρες συνεργάζονται για να μετριάσουν τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό ZTE και  να επιστρέψει γρήγορα στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Όπως ανέφερε, έχει δώσει οδηγίες στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να επιλύσει το θέμα.

    Την ίδια ώρα, πάντως, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων πήραν για μια ακόμα φορά την ανιούσα, με την απόδοση του κρατικού 10ετές να διαμορφώνεται στo 3%.



    ΣΧΟΛΙΑ