• Business

    Βρήκε επενδυτή για το νέο kamsarmax της Safe Bulkers ο Πόλυς Χατζηιωάννου

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Μία ιδανική λύση για τη χρηματοδότηση ενός νέου πλοίου τύπου kamsarmax εξασφάλισε η Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου, καθώς ένας επενδυτής (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή) συμφώνησε να καλύψει μέρος του κόστους της κατασκευής του πλοίου (συγκεκριμένα 16,9 εκατομμύρια δολάρια), με αντάλλαγμα ένα προνομιακό μέρισμα της τάξεως του 2,95%.

    Με τη συμφωνία αυτή, η Safe Bulkers καλύπτει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της χωρίς να χρειαστεί να αποσύρει χρήματα από τα τρέχοντα αποθέματα ρευστότητάς της που στις 25 Ιουλίου ανέρχονταν σε 169,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο TradeWinds ο πρόεδρος της εταιρείας, Λουκάς Μπαρμπαρής.

    «Αυτή η συμφωνία επιτρέπει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει ένα σημαντικό μέρος της κατασκευής αυτού του πλοίου μέσω της έκδοσης προνομιακών μετοχών στον επενδυτή με προνομιακό μέρισμα κάτω από 3%, αποφεύγοντας την ύπαρξη επιπλέον χρέους και διατηρώντας τη ρευστότητά μας, ενώ δεν είναι επιβλαβής για τους κατόχους των κοινών μας μετοχών», υπογράμμισε ο Λ. Μπαρμπαρής, διευκρινίζοντας ότι ο ανώνυμος επενδυτής δεν θα έχει κανένα δικαίωμα ψήφου, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις όπως μία στάση πληρωμών, ωστόσο θα έχει δικαίωμα να προτείνει ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

    Το εν λόγω πλοίο τύπου kamsarmax αναμένεται να παραδοθεί στην Safe Bulkers το 2018, ενώ η εταιρεία έχει παραγγείλει ακόμα τρία πλοία.

    Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά από μία σειρά συμφωνιών με τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της Safe Bulkers, που καταβάλλει προσπάθειες να σταθεροποιηθεί την ώρα που η αγορά του dry bulk περνάει κρίση.

    Κατά τους τελευταίους δύο μήνες η εταιρεία του Πόλυ Χατζηιωάννου έχει ανακοινώσει συμφωνίες με τις Royal Bank of Scotland, Danish Ship Finance, DNB, ING Bank και DVB.

    Η Safe Bulkers είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία και παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, όπως φορτία άνθρακα, σιτηρών και σιδηρομεταλλευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (δείκτης NYSE) και διαχειρίζεται έναν στόλο 36 πλοίων τύπου panamax, kamsarmax, post-panamax και capesize συνολικής χωρητικότητας 3.261.800-dwt.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/p-chatziioannou-programma-epanagoras-metochon-anakinose-safe-bulkers/55735

    http://www.mononews.gr/polis-chatziioannou-etsi-exasfalise-ikonomiki-evelixia-i-safe-bulkers/47583



    ΣΧΟΛΙΑ