• Business

    Βραβεία Ωνάση: Ποιοι διακρίθηκαν στα Χρηματοοικονομικά, το Διεθνές Εμπόριο και τη Ναυτιλία

    • NewsRoom
    αντωνης παπαδημητριου

    Αντώνης Παπαδημητρίου, επικεφαλής Ιδρύματος Ωνάση


    Σε πέντε κορυφαίους ακαδημαϊκούς απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ωνάση 2018 στα Χρηματοοικονομικά, το Διεθνές Εμπόριο και τη Ναυτιλία.

    Ο Καθηγητής Douglas W. Diamond, παγκόσμια αυθεντία στη διαχείριση μαζικής απόσυρσης καταθέσεων και στις κρίσεις ρευστότητας, τιμήθηκε με το Βραβείο Ωνάση 2018 στα Χρηματοοικονομικά.

    Το Βραβείο Ωνάση στον τομέα του Διεθνούς Εμπορίου, απονεμήθηκε στους Καθηγητές Jonathan Eaton και Samuel Kortum για τις συνεργατικές τους προσπάθειες να διερευνήσουν την επίδραση της τεχνολογίας στο παγκόσμιο εμπόριο.

    Με το Βραβείο Ωνάση στην Ναυτιλία δε τιμήθηκαν οι Καθηγητές Mary Brooks και Wayne Talley, Ναυτιλιακοί Οικονομολόγοι, γνωστοί για το ερευνητικό έργο τους στο πεδίο των λιμανιών και των κινδύνων της τρομοκρατίας και της πειρατείας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Τα Βραβεία Ωνάση απονέμονται σε κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κόσμου για τα επιτεύγματα, αλλά και τη συνολική τους προσφορά στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας, στα τρία πεδία δηλαδή που διακρίθηκε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

    Τρία βραβεία, το καθένα αξίας 200.000 $, χορηγούνται από το Ίδρυμα Ωνάση και απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε συνεργασία με το Cass Business School, και ειδικότερα με το Κέντρο του για τη Ναυτιλία, το Διεθνές Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά, καθώς και το City of London.

    Οι αποδέκτες των Βραβείων Ωνάση επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ανάμεσά τους δύο νομπελίστες. Η ανακοίνωση των φετινών κινητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Mansion House, το επίσημο γραφείο του Λόρδου Δημάρχου του City of London, από τον Alderman David Graves.

    Ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε:

    «Βραβεία όπως αυτά μας επιτρέπουν να προβλέψουμε και, κατά κάποιον τρόπο, να επιστρέψουμε από το μέλλον, όπου το έργο των διακεκριμένων ακαδημαϊκών της εποχής μας θα έχει λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή αναγνώριση. Το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση είναι συνώνυμο με τα πεδία ενασχόλησης των βραβευθέντων μας, ενώ η Ναυτιλία, το Διεθνές Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά είναι οι τρεις θεμελιώδεις τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σύγχρονες οικονομίες. Η συμβολή που είχαν στην έρευνα αυτών των πεδίων οι σημερινοί νικητές είναι τέτοια, ώστε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μας έχουν φέρει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα πιο κοντά στη γνώση που θα απολαμβάνουμε στο μέλλον.

    Ως Ίδρυμα Ωνάση, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουμε τα Διεθνή Βραβεία Ωνάση στα Χρηματοοικονομικά, το Διεθνές Εμπόριο, και τη Ναυτιλία σε συνεργασία με το City of London και το City University/Cass Business School. Τα βραβεία αυτά απονέμονται για τέταρτη φορά και μας κάνει εξίσου υπερήφανους ότι οι προηγούμενοι νικητές τους συνεχίζουν να διακρίνονται για το έργο τους και να έχουν εξέχουσα προσφορά στους τομείς τους, όπως ο Καθηγητής Eugene Fama, (έλαβε το Βραβείο Ωνάση στα Χρηματοοικονομικά το 2009), στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών το 2013.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Philips: Απώλειες 27% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλαστρον: Κερδοφόρα πορεία το 2017 – Αύξηση 20% στο τζίρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To ΔΝΤ «τινάζει στο αέρα» το ελληνικό success story-Πιέσεις Λαγκάρντ για αφορολόγητο και συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ