• Business

    «Βόμβα» από την ΟΝΕΧ: Επίσημη πρόταση για Ελευσίνα και Σκαραμαγκά – Τι δηλώνει αποκλειστικά στο mononews ο Π. Ξενοκώστας

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας: Τον Δεκέμβριο οι οριστικές αποφάσεις - Ξενοκώστας: Θέλουμε να κάνουμε το απίθανο πιθανό

    Πάνος Ξενοκώστας, Onex


    Επίσημη πρόταση για την εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά κατέθεσε πριν από λίγο στην ελληνική κυβέρνηση η ONEX, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Μετά τη διάσωση του Νεωρίου, η αμερικανική εταιρεία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της διάσωσης και των άλλων δύο πολύπαθων ναυπηγείων της χώρας, με στόχο την ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

    Ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr, δηλώνει πως «όραμά μας, μέσα από την πρόταση που καταθέσαμε, είναι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική βάση σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και να συμβάλουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

    Υπενθυμίζεται πως η ΟΝΕΧ έχει μπει στην τελική ευθεία για να αποκτήσει το Νεώριο Σύρου.

    Να σημειωθεί ότι παρών στην πρόταση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας.



    ΣΧΟΛΙΑ