ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην πώληση πράσινων υβριδικών ομολόγων σε ευρώ προχωρά η Volkswagen, κάνοντας το πρώτο βήμα σε μια εβδομάδα στην οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει η έκδοση εταιρικών ομολόγων, εν μέσω προόδου στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.
Η θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας, Volkswagen International Finance, προσφέρει δύο ομόλογα αορίστου, με ημερομηνίες πρώτης εξαγοράς τον Νοέμβριο του 2030 και τον Νοέμβριο του 2033, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες του Bloomberg.
Τα ομόλογα προσφέρουν αποδόσεις περίπου 6,25% και 6,75% αντίστοιχα.
Η πώληση ομολόγων ξεκινά καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν προσωρινά τους δασμούς στα προϊόντα τους, ενισχύοντας το κλίμα της αγοράς σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι με τις εμπορικές συνομιλίες να προχωρούν την περασμένη εβδομάδα, οι συμμετέχοντες ανέμεναν ήδη μια πολυάσχολη εβδομάδα για τις πωλήσεις ευρωπαϊκών ομολόγων, προβλέποντας έκδοση άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.
Τα έσοδα από τη συμφωνία της Volkswagen θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αναχρηματοδότηση του ομολόγου της εταιρείας με επιτόκιο 3,5% που θα εξοφληθεί το 2025 και του ομολόγου της με επιτόκιο 4,625% που θα εξοφληθεί το 2026.
Ένα ισοδύναμο ποσό θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων κεφαλαιουχικών δαπανών.
Τα ομόλογα, τα οποία αναμένεται να τιμολογηθούν αργότερα σήμερα, θα εκδοθούν στο πλαίσιο της Πράσινης Χρηματοδότησης της Volkswagen που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, σε ευθυγράμμιση με τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της εταιρείας.
Τα ομόλογα αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση Baa3 από την Moody’s Ratings, BBB- από την S&P Global Ratings και BBB από την Fitch Ratings.
Οι Barclays, Deutsche Bank, Mediobanca, NatWest Markets, Societe Generale και UniCredit ενεργούν ως bookrunners για τη συναλλαγή.
Διαβάστε επίσης:
Q&R: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Αριστείδης Σερέπετσης
UBS για Τράπεζες: Αυξάνει τις τιμές στόχους μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και τις προοπτικές ανάπτυξης
Άλλαξε χέρια η Κυριακούλης – Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν: «Ιστορική και σημαντική» απόφαση για την περιοχή η διάλυση του PKK
- Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας: Οι δυο σημαντικές συμφωνίες για ενέργεια και σιδηρόδρομο
- Helleniq Energy: Έως 25 Μαΐου οι αιτήσεις για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών
- Nissan: Γιατί σχεδιάζει να διπλασιάσει τις περικοπές θέσεων εργασίας
