• Business

    Vodafone Ελλάδας: Στα 218 εκατ. ευρώ τα έσοδα από υπηρεσίες το δ’ τρίμηνο 2023

    • NewsRoom
    Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και CEO της Vodafone Ελλάδος

    Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και CEO της Vodafone Ελλάδος


    Μικρή άνοδο είδε στα έσοδα η Vodafone Ελλάδος το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023, παρουσιάζοντας παράλληλα μικρή αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας αλλά και πτώση στον αριθμό ευρυζωνικών συνδέσεων.

    Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, στην Ελλάδα η Vodafone είχε μικρή αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 218 εκατ. ευρώ έναντι 216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

    Ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας έκλεισε στα 4,29 εκατ., αυξημένος κατά 15.000 σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Συγκεκριμένα όπως αναδεικνύεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέοι συνδρομητές συμβολαίου έφτασαν τις 41.000 ενώ οι συνδέσεις καρτοκινητής μειώθηκαν κατά 26 χιλιάδες περίπου.

    Παράλληλα στις ευρυζωνικές συνδέσεις ο αριθμός των πελατών στο τέλος Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στις 937.000.

    Σημαντική ωστόσο ήταν η αύξηση στην κίνηση δεδομένων κινητής, αφού το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 έφθασε στα 112.873 TB όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν στα 68.410 TB.

    Σε επίπεδο μητρικής, τα έσοδα από υπηρεσίες (οργανική ανάπτυξη – απόδοση σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων του αντίκτυπου των συναλλαγματικών ισοτιμιών, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών) αυξήθηκαν κατά 4,7% (χωρίς την Τουρκία) φτάνοντας τα 9,383 δισ. ευρώ.

    Τα έσοδα από υπηρεσίες ευρείας βάσης κατέγραψαν αύξηση στις 14 από τις 17 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η διοίκηση του Group ανέφερε πως διατηρεί την πρόβλεψη για προσαρμοσμένο EBITDAaL περίπου 13,3 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 3,3 δισ. ευρώ στο σύνολο της οικονομικής της χρήσης Απρίλιος 2023 με Μάρτιο 2024.

    Η Margherita Della Valle, διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, σχολίασε ότι η Vodafone «Διατήρησε καλή δυναμική εσόδων από υπηρεσίες το τρίτο τρίμηνο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική, υποστηριζόμενη από περαιτέρω επιτάχυνση του Vodafone Business, με τις υπηρεσίες Cloud και Internet of Things να αυξάνονται πάνω από 20%».

    Ειδικότερα η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες Vodafone Business σε επίπεδο Group ήταν 5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Vodafone: Απορρίπτει ξανά προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

    Πιέσεις των παρόχων για κατάργηση του φόρου συνδρομητικής 10% – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

    Επένδυση 70 εκατ. από Fourlis-ΙΚΕΑ για κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο



    ΣΧΟΛΙΑ