• Business

    Viva Wallet: Μπαίνει η Tencent και 2 ακόμη επενδυτές από Ευρώπη, ΗΠΑ- Σε 2 εβδομάδες οι ανακοινώσεις

    Στη Viva Wallet το Freedom Pass - Στη Διαύγεια η απόφαση

    Χάρης Καρώνης ιδρυτής της Viva Wallet Holdings


    Σε ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης έχει μπει η Viva Wallet, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες και τότε θα γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τους νέους επενδυτές από τον ιδρυτή  της εταιρείας κ. Χάρη  Καρώνη.

    Με την ολοκλήρωσή του κύκλου αυτού η εταιρεία θα γίνει πιο ισχυρή κεφαλαιακά, και διεθνή κεφάλαια θα έχουν επενδύσει σε μια ελληνική εταιρεία.

    Ο πρώτος επενδυτής μπήκε ήδη στην ανερχόμενη εταιρεία και είναι η κινεζική Tencent που πρώτη φορά επενδύει σε ελληνική εταιρεία ενώ έχει επενδύσει στις μεγαλύτερες τεχνολογικές επιχειρήσεις στον πλανήτη. Το Tencent είναι Tier 1  fund και η Viva Wallet, είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία με τέτοια κατηγορία επενδυτή.

    Αυτό ανέφερε εξάλλου με χθεσινό post στα social media ο κ. Χάρης Καρώνης , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Viva Wallet, είναι μια πραγματικά ελληνική εταιρεία με ελληνικό ΑΦΜ που από startup έγινε scale up.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενοι δύο επενδυτές, θα είναι ο ένας από Ευρώπη και ο άλλος από ΗΠΑ.

    Στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε μια σειρά εξαγορών στις 23 χώρες που δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας προκειμένου να καταφέρει να διεισδύσει σε αυτές.  Τις λεπτομέρειες των συμφωνιών αυτών ενδεχομένως θα μοιραστεί ο κ. Καρώνης σε σχετική ενημέρωση-συζήτηση στο clubhouse σε δύο εβδομάδες, ανοίγοντας με την επιλογή του αυτή,  ένα νέο κεφάλαιο στην επικοινωνία και στην Ελλάδα.

    Χαρης Καρώνης
    Μάκης Αντύπας

    Υπενθυμίζεται ότι η Viva Wallet,, το ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που ήδη δραστηριοποιείται σε 23 χώρες της EEA, έγινε κι από τις λίγες neobanks που κατέχει τραπεζική άδεια.

    Η τραπεζική άδεια θα της επιτρέψει να προσφέρει προϊόντα όπως δάνεια και καταθέσεις για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της.

    Ο Μάκης Αντύπας CIO και Co-Founder της Viva Wallet  είναι ο CEO της νέας τράπεζας και ο Βασίλης Τραπεζάνογλου  μη εκτελεστικός Πρόεδρος.

    Viva Wallet: Πληρωμές από το κινητό μέσω Google Pay στην Ελλάδα και σε 17 ακόμη χώρες 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ