• Business

    Βυθίστηκαν σε νέα χαμηλά έτους οι τιμές ναύλωσης τάνκερ

    tanker


    Σε νέα χαμηλά έτους βυθίστηκαν την Παρασκευή οι τιμές για μεταφορά αργού πετρελαίου με τάνκερ, καθώς ο ολοένα αυξανόμενος στόλος των τάνκερ διεκδικεί έναν ανεπαρκή αριθμό φορτίων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Baltic Exchange, η μέση τιμή χρονοναύλωσης ενός τάνκερ τύπου VLCC υποχώρησε κατά 10,1% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας την Παρασκευή στα 10.700 δολάρια ημερησίως, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, αν και ήταν αναμενόμενη αυτήν την εποχή μία επιβράδυνση της αγοράς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

    Την Παρασκευή η GS Caltex ναύλωσε το χωρητικότητας 280.000 dwt τάνκερ New Friendship της New Shipping για ένα δρομολόγιο από τη Μέση Ανατολή με προορισμό τη Νότια Κορέα έναντι 32 Worldscale (WS), τιμή σαφώς καλύτερη από τα 29,5 WS για ένα αντίστοιχο δρομολόγιο την περασμένη Πέμπτη, αλλά και σαφώς χαμηλότερη από τα 34-35 WS που είχαν εξασφαλίσει αντίστοιχα δρομολόγια στα τέλη Ιουλίου.

    «Είμαστε τώρα στην επίσημη ιστορική υποστάθμη του καλοκαιριού για τις τιμές των τάνκερ», αναφέρει ο αναλυτής της MJLF, Court Smith στην εβδομαδιαία έκθεσή του για τα τάνκερ. «Η έλλειψη καθυστερήσεων, επικείμενων απότομων αλλαγών και άλλων επαναλαμβανόμενων παραγόντων καθιστούν τον μήνα του Αυγούστου τον πιο αδύναμο στις περισσότερες αγορές τάνκερ».

    Οι ναυλομεσίτες σημειώνουν πως η αγορά εξακολουθεί να επιβαρύνεται από τα προβλήματα στην παραγωγή πετρελαίου στη δυτική Αφρική. «Όλοι επικεντρώνονται στη Μεσόγειο αυτή τη στιγμή, που είναι η μόνη αγορά που δείχνει κάποια σημεία ζωής με τα ελάχιστα φορτία που προσφέρονται να προσελκύουν υπεραρκετή προσοχή», ανέφερε στην ημερήσια έκθεσή της η Howe Robinson.

    «Αν και ήταν μία πιο δραστήρια εβδομάδα στην Καραϊβική, ο άφθονος όγκος τονάζ έφερε την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα», αναφέρουν από την πλευρά τους οι αναλυτές του Baltic Exchange.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ependitis-mistirio-vazi-5-ekatommiria-dolaria-sti-seanergy-tou-v-resti/66286



    ΣΧΟΛΙΑ