• Business

    Βαρβαρέσος: Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, μετά την αύξηση του τζίρου, αλλά και των ζημιών

    • NewsRoom
    Ο Αργύρης Σαρρίδης, πρώην CEO της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ

    Ο Αργύρης Σαρρίδης, πρώην CEO της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ


    Ο κύκλος εργασιών της Βαρβαρέσος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκε σε 4,459 εκατ. ευρώ έναντι 4,095 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021, αυξημένος κατά 8,88%, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Οι εξαγωγές κατά το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 87,48% των συνολικών πωλήσεων.

    Τα αποτελέσματα προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του εξαμήνου 2022 ανήλθαν σε ζημίες -2,271 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -1,456 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

    Τα αποτελέσματα της εταιρείας εμφανίζουν ζημίες -3,46 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -2,45 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης περιόδου.

    Η διοίκηση της εταιρείας είναι σε διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές και επενδυτικά funds του εξωτερικού για τη χρηματοδότηση της εταιρείας.

    Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσής της και τη χρηματοδότηση της εταιρείας από νέο επενδυτή, σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε, η εταιρεία αποκτά μία νέα βιώσιμη προοπτική διεισδύοντας σε νέες καινοτόμες niche αγορές με επίκεντρο την αειφορία, μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη ρευστότητα και κερδοφορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Trastor: Αύξηση EBITDA κατά 95% το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ