• Business

    Vans, Supreme: Μείωση προβλέψεων για τα δημοφιλή sneakers – Αποχώρηση CEO

    • Bloomberg
    Steve Rendle, διευθύνων σύμβουλος της VF

    Steve Rendle, διευθύνων σύμβουλος της VF


    Η VF Corp, η ιδιοκτήτρια των sneakers Vans και του streetwear εμπορικού σήματος Supreme, κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε περισσότερα από δύο χρόνια, μετά τη μείωση των προβλέψεων της και την ανακοίνωση αποχώρησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, Steve Rendle.

    Η εταιρεία λιανικής εκτιμά τώρα ότι οι πωλήσεις της ολόκληρο το έτος δεν θα αυξηθούν πάνω από 4%, εξαιρουμένου του αντίκτυπου του νομίσματος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για άνοδο έως και 6%.

    Αναμένει επίσης ότι τα κέρδη θα είναι χαμηλότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί αρχικά. Η εταιρεία είπε ότι η χαμηλότερη ζήτηση στη Βόρεια Αμερική έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες προσφορές καθώς και ακυρώσεις παραγγελιών στο κανάλι χονδρικής.

    Η είδηση προκάλεσε βουτιά 11% της μετοχής της VF στα 29,51 δολάρια, τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2020.

    Η Credit Suisse μείωσε την αξιολόγησή της για τη μετοχή σε “ουδέτερη” από “υπεραπόδοση”, λέγοντας «η απότομη μετάβαση του CEO και η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το ποια μάρκα της εταιρείας δέχεται αυξητική πίεση εντείνει υπερβολικά τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα».

    Vans and Supreme owner is facing order cancellations, sinking demand
    Η ιδιοκτήτρια των Vans and Supreme αντιμετωπίζει ακυρώσεις παραγγελιών και μείωση της ζήτησης

    Οι έμποροι λιανικής προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις τους τελευταίους μήνες για την εκκαθάριση του πλεονάζοντος αποθέματος που προέκυψε από τον συνδυασμό των υπερβολικών παραγγελιών και της μείωσης της ζήτησης των καταναλωτών.

    Ορισμένοι συνεργάτες χονδρικής, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων, έχουν ακυρώσει παραγγελίες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των εμπορευμάτων που αγοράζουν, καθώς οι καταναλωτές που πλήττονται από τον πληθωρισμό είναι πιο επιφυλακτικοί στις αγορές τους.

    Οι περιορισμοί του Covid-19 στην Κίνα και ο πληθωρισμός στην Ευρώπη βλάπτουν επίσης τις προοπτικές, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τη Βόρεια Αμερική, ανέφερε η εταιρεία.

    Ο Rendle, 63 ετών, κατείχε τη θέση του CEO για σχεδόν έξι χρόνια στο πλαίσιο της σχεδόν 25χρονης καριέρας του στην VF.

    Ο Benno Dorer, 58 ετών, επικεφαλής ανεξάρτητος διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο της VF, ορίστηκε προσωρινός διευθύνων σύμβουλος ενώ η εταιρεία αναζητά μόνιμο αντικαταστάτη. Ο Richard Carucci θα διατελέσει προσωρινός πρόεδρος.

    Η συνταξιοδότηση του Rendle αφήνει τέσσερις μεγάλες αμερικανικές μάρκες ένδυσης με προσωρινούς διευθύνοντες συμβούλους: τη Gap, την Kohl’s Corp, την Under Armour και τη VF.

    Διαβάστε ακόμη:

    PepsiCo: Θα περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ