• Business

    PepsiCo: Θα περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

    • Bloomberg


    Η PepsiCo απολύει εργαζομένους στα κεντρικά της γραφεία από τα τμήματα των σνακ και των ποτών στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την Wall Street Journal, γεγονός που αποτυπώνει ότι οι περικοπές αρχίζουν να επεκτείνονται και σε άλλους κλάδους εκτός από τις εταιρείες τεχνολογίας και πολυμέσων.

    Η εταιρεία Purchase, με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ανέφερε η WSJ τη Δευτέρα, επικαλούμενη ένα εσωτερικό σημείωμα. Η PepsiCo περιέγραψε τις απολύσεις ως έναν τρόπο για να «απλοποιήσει» τον οργανισμό, ανέφερε η εφημερίδα.

    Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν δέχθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Η μετοχή της σημείωσε οριακή άνοδο στις συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Παρόλο που πληρώνει περισσότερα για προϊόντα όπως η ζάχαρη, το καλαμπόκι και οι πατάτες και μετακυλίει αυτές τις υψηλότερες τιμές στους καταναλωτές, η κατασκευάστρια των τσιπς Frito-Lay, των αναψυκτικών Mountain Dew και των δημητριακών Quaker Oats είπε ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της παραμένει υψηλή.

    Ωστόσο, το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός έχουν προκαλέσεις αναταραχή σε εταιρείες διαφόρων κλάδων, οδηγώντας σε περικοπές του κόστους τους.

    Η National Public Radio περιορίζει τις προσλήψεις και το CNN της Warner Bros. Discovery Inc. περικόπτει θέσεις εργασίας, όπως και αρκετοί άλλοι κολοσσοί των μέσων ενημέρωσης.

    Την ίδια ώρα, γίγαντες του κλάδου τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Apple Inc. και Meta Platforms, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η H&M απολύει 1.500 υπαλλήλους

    Η Hewlett-Packard απολύει με τη σειρά της χιλιάδες εργαζόμενους

    Amazon: Μετά τις Meta, Twitter και Stripe προχωρά με τη σειρά της σε 10.000 απολύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ