• Business

    Β. Μαρινάκης: Οι νέες κινήσεις της Capital Product Partners

    (Στο κέντρο) Jerry Kalogiratos, διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Capital Product Partners Μαρινάκης

    (Στο κέντρο) Jerry Kalogiratos, διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Capital Product Partners


    Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο του 2016, η ναυτιλιακή Capital Product Partners (CPP), της οποίας ηγείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξασφάλισε ναυλοσύμφωνα για δύο δεξαμενόπλοια της, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jerry Kalogiratos.

    Συγκεκριμένα η CPP ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρονοναύλωση διάρκειας ενός έτους για το δεξαμενόπλοιο Atlantas (χωρητικότητας 36.760-dwt), για το οποίο η μητρική Capital Maritime & Trading Corp. θα πληρώνει στη CPP 13.000 δολάρια ημερησίως.

    Ακόμη, η εταιρεία του κ. Μαρινάκη υπέγραψε ναυλοσύμφωνο διάρκειας ενός έτους με τη CSSA – η οποία είναι θυγατρική της Total  για το δεξαμενόπλοιο Alkiviadis (χωρητικότητας 36.721-dwt) με τους ναύλους να κυμαίνονται στα 13.300 δολάρια ημερησίως.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου "Atlantas" της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.760-dwt και είναι κατασκευής του 2006
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων “Atlantas” της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.760-dwt και είναι κατασκευής του 2006

    Σημειώνεται ότι και τα δύο αυτά δεξαμενόπλοια είναι κατασκευασμένα το 2006 στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard Company, Ltd.

    Ο Jerry Kalogiratos, ο οποίος είναι παράλληλα και οικονομικός διευθυντής της CPP, σχολίασε σχετικά: “Μας χαροποιεί η συνεχιζόμενη στήριξη της μητρικής μας που μας καλύπτει με ναυλοσύμφωνα σε ελκυστικές τιμές, σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά στα δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων παραμένει ιδιαίτερα ρευστή”.

    Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016

    Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε το mononews.gr στις 31 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η CPP παρέμεινε σε μια γενικότερη δύσκολη κατάσταση, ωστόσο, κατόρθωσε να εμφανίσει μικρή αύξηση στα έσοδα, κάτι που οι αναλυτές είχαν προβλέψει.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου "Alkiviadis" της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.721-dwt και είναι κατασκευής του 2006
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων “Alkiviadis” της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.721-dwt και είναι κατασκευής του 2006

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των 11,8 εκατ. δολαρίων, 2 εκατ. δολάρια χαμηλότερα από την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

    Ωστόσο, τα έσοδα της CPP κατέγραψαν αύξηση και διαμορφώθηκαν στα 60,3 εκατ. δολάρια, έναντι 57,6 εκατ. δολαρίων που είχαν διαμορφωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2015, χάρη στον αυξημένο στόλο. Επιπλέον, η διοίκηση της ναυτιλιακής ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αύξηση στη διανομή μερίσματος στις κοινές μετοχές, το οποίο πλέον θα διαμορφωθεί στο 7%, δηλαδή στα 0,08 δολάρια/μετοχή.

    Ακόμη, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή, η ναυλαγορά μεταφορών χημικών προϊόντων κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενώ η ναυλαγορά μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων παρέμεινε στάσιμη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πολέμης: Έδωσε 35 εκατ. δολ. για την αγορά δύο πλοίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ