• Business

    Β. Κάτσος στο mononews: «Αναζητούμε νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα» – Τι λέει για το Ελληνικό και την προοπτική νέας συνεργασίας με τον Πάνο Γερμανό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Κάτσος. Πρόεδρος Pharmathen

    Βασίλης Κάτσος


    Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ο Βασίλης Κάτσος, τονίζοντας ωστόσο πως «χρειάζεται μεγάλη μαεστρία για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της πανδημίας».

    Ο ταλαντούχος επιχειρηματίας, μιλώντας στο mononews.gr, δεν παραγνωρίζει τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν, θεωρεί όμως πως η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει επιτυχώς στην πρόκληση της υγειονομικής κρίσης και ταυτόχρονα να θέσει στέρεες βάσεις για την «επόμενη μέρα».

    «Η κατανάλωση έχει χτυπηθεί ενώ η μετά Covid-19 εποχή δεν θα είναι εύκολη. Παραμένω όμως αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Κάτσο, οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα διοχετευθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την επενδυτική δραστηριότητα που θα εκδηλωθεί, θα συμβάλλουν καταλυτικά στην αναθέρμανση της οικονομίας, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες από την πανδημία.

    Ήδη, όπως λέει, παρατηρείται έντονη κινητικότητα από μεγάλα funds όπως η CVC Capital και η BC Partners που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις ενώ θετικά μηνύματα έρχονται και από μέγα project του Ελληνικού, το οποίο θα αλλάξει για πάντα την εικόνα της χώρας.

    «Η μηχανή αρχίζει σταδιακά να κινείται, κάποιοι θέλουν να οραματιστούν…», σημειώνει ο κ. Βασίλης Κάτσος και τονίζει πως όλη αυτή η δραστηριότητα θα λειτουργήσει ως «μαγνήτης» και για άλλους επενδυτές που σήμερα βρίσκονται σε στάση αναμονής. Εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση πως ο επενδυτικός ανταγωνισμός θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας, ενεργοποιώντας και άλλους εν δυνάμει επενδυτές.

    Ευκαιρίες αναζητά και ο ίδιος μέσω του VNK Capital που σύστησε με την αδελφή του, Νέλλυ Κάτσου, εστιάζοντας πρωτίστως στους τομείς που ήδη διαθέτει παρουσία (π.χ. τρόφιμα, ιατρικός τουρισμός κ.ά.) ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

    Παράλληλα, βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» και με τον Πάνο Γερμανό, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να πουλήσει τη συμμετοχή του στην πολωνική Play σε ένα επικερδές deal. Ο κ. Κάτσος σημειώνει πως οι δυο πλευρές συζητάνε διάφορα πράγματα καθώς έχουν πολύ καλή συνεργασία, διευκρινίζει ωστόσο πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο τη δεδομένη στιγμή. «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Γερμανό. Συζητάμε διάφορα πράγματα, ανταλλάσσουμε απόψεις και σκέψεις, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, όμως δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή», λέει χαρακτηριστικά.

    Σχολιάζοντας το project του Ελληνικού, στο οποίο συμμετέχει ενεργά (κατέχει από κοινού με τον Πάνο Γερμανό το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development) ο κ. Κάτσος αναφέρει πως, παρ’ ότι πολλοί το είχαν ξεγραμμένο, μπαίνει στην τελική ευθεία μετά και την απόφαση του ΣτΕ για την άδεια καζίνο ενώ αποδίδει τα εύσημα στους ανθρώπους της Lamda που βρίσκονται στα μπροστά την συμβολή τους στην πρόοδο του έργου.

    Υπογραμμίζει ακόμη πως κάποιοι παρεξήγησαν την αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση, τονίζοντας πως ήταν μια ενδοοικογενειακή μετατόπιση που δεν έχει καμία σχέση με το έργο και προαναγγέλλει σημαντικές εξελίξεις που θα εκπλήξουν ευχάριστα την αγορά.

    Αν και αποφεύγει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σημειώνει πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να υπάρξει διεθνές ενδιαφέρον στο κατασκευαστικό κομμάτι καθώς πρόκειται για ένα project ύψους 8 δισ. ευρώ, το οποίο θα ανεβάσει επίπεδο την Ελλάδα και θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ.

    Κλείνοντας χαρακτηρίζει «δεύτερη ευκαιρία» για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης, αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε στην χώρα μας μέσα από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση έχει την ωριμότητα να αξιοποιήσει σωστά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε να αποδώσουν καρπούς.

    Βέβαια, όπως λέει, τα χρήματα αυτά δεν θα αποδώσουν άμεσα, για αυτό χρειάζεται υπομονή μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ