• Business

    Βασίλης Αποστολόπουλος (Ιατρικό): Περιμένει τα funds να πουλήσουν, θα προσφύγει στα Δικαστήρια για Ερρίκος Ντυνάν αν… – Επενδύσεις 26 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Αποστολόπουλος

    Βασίλης Αποστολόπουλος


    Ηχηρό παρών για τον κλάδο υγείας σήμερα, αλλά και για την επόμενη μέρα δηλώνει η διοικητική ομάδα του Ιατρικού υπό τον Βασίλη Αποστολόπουλο.

    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το Ιατρικό

    Α) θεωρεί ότι ο κλάδος των  funds στην υγεία πλησιάζει στο τέλος του (π.χ. CVS στο Υγεία, Farallon στη Euromedica) και πως έρχεται η στιγμή της αποεπένδυσης μετά από πέντε χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση αν κι εφόσον τεθεί ζήτημα πώλησης κάποιας ενδιαφέρουσας περίπτωσης και σε λογικά επίπεδα (10χ το EBITDA) το Ιατρικό θα συζητούσε το ενδεχόμενο εξαγοράς.

    Β) Δεν θα δεχθεί με τίποτα να αλλάξει το  status στην περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο πέρασε σε ποσοστό 51% στην Πειραιώς και με την Farallon να έχει μειοψηφική συμμετοχή 49%. Δηλαδή, αν χωρίς διαγωνισμό η Farallon βρεθεί με ποσοστό 51%, εν μια νυκτί, όπως είπαν επί λέξει οι ίδιες πηγές, το θέμα θα πάει στα δικαστήρια για αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ έπρεπε να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός.

    Γ) Η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, θα προσφύγει στα Ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για να καταργηθεί το rebate και το claw back το οποίο ουσιαστικά δεσμεύει σχεδόν το 50% και κατά περιπτώσεις το 55% των πωλήσεων. Θεωρεί αδιανόητο, η χώρα να έχει βγει από τα μνημόνια και την ευρωπαϊκή εποπτεία και να εφαρμόζονται ακόμα στον κλάδο υγεία μνημονιακές πολιτικές που αλλοιώνουν τα οικονομικά της στοιχεία.

    Κατά τα άλλα, αν δεν τελεσφορήσει κατά την αποεπένδυση των funds κάποια εξαγορά, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά θα πατήσει το ‘κουμπί» για την ανέγερση ιατρικού πάρκου σε ιδιόκτητη έκταση στην Παιανία.

    Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υλοποιείται επενδυτικό πρόγραμμα 26 εκατ. ευρώ μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, εκ των οποίων τα μισά θα κατευθυνθούν στην επέκταση του Διαβαλκανικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη, το οποίο, σημειωτέον, λειτουργεί με υπερπληρότητα πια.

    Τα υπόλοιπα διοχετεύονται στην επέκταση του Ιατρικού στο Μαρούσι και σε ιατρικό εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό ή ανέγερση τεσσάρων νέων χειρουργείων.

    Θεωρείται υποτιμημένη η τιμή της μετοχής αν και δεν εξετάζεται η έξοδος από το Χρηματιστήριο.

    Διαβάστε επίσης

    Motor Oil: Συνεργασία με τη Salesforce στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής της

    Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Νοέμβριο και στο σύνολο του 11μήνου



    ΣΧΟΛΙΑ