• Business

    United Maritime: Πώληση του Minoansea LR2 tanker για 39 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της United Maritime Corporation

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της United Maritime Corporation


    Την τρίτη επικερδή πώληση πλοίου μέσα σε διάστημα δύο μηνών ανακοίνωσε σήμερα η United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA).

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τo LR2 Aframax product tanker, M/T Minoansea, κατασκευής του 2008, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

    Η τιμή πώλησης ανέρχεται περίπου στα 39 εκατ. δολάρια και η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις διαδικασίες αγοραπωλησίας πλοίων.

    “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω άλλη μια εξαιρετικά κερδοφόρα συναλλαγή για τους μετόχους της United”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και προσθέτει: “Το κέρδος από την πώληση του Minoansea υπερβαίνει το 100% της αξίας αγοράς του πλοίου, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων υπολογίζεται περίπου στο 480%. Η συναλλαγή αυτή ακολουθεί την πώληση δύο πλοίων τύπου Aframax, με κέρδος άνω του 50% επί της αντίστοιχης τιμής αγοράς, με απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 270%.

    Έξι μήνες μετά την εισαγωγής της United Maritime στο χρηματιστήριο, έχουμε επιτύχει ένα συνολικό κέρδος από την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων ύψους 38 εκατ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 130% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας, ενώ ανακοινώσαμε και ένα έκτακτο μέρισμα $1 ανά μετοχή.

    Μετά την πώληση των πλοίων και την καταβολή του ειδικού μερίσματος τα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 8,8 δολάρια ανά μετοχή.

    Η United Maritime συνεχίζει να επιδιώκει επικερδείς ναυτιλιακές επενδύσεις με γνώμονα  την περαιτέρω ενίσχυσης της αξίας των μετόχων”.

    Διαβάστε επίσης

    Σωκράτης Κόκκαλης: Η Intracom μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων – Συζητήσεις για πώληση της IDE

    ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια Αττικής προτείνουν 7 βήματα, για να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας



    ΣΧΟΛΙΑ