• Business

    UniCredit: Αυξάνει τις προβλέψεις για το 2023 και τις επιστροφές κεφαλαίων μετά τα κέρδη ρεκόρ του πρώτο τριμήνου

    • Bloomberg
    Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της UniCredit

    Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος UniCredit


    Η UniCredit αύξησε τον στόχο της για τα κέρδη ολόκληρου του έτους και είπε ότι θα διανείμει περισσότερα κεφάλαια στους μετόχους, καθώς δημοσίευσε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της, με τη συμβολή της αύξησης των εσόδων από δανεισμό.

    Η τράπεζα με έδρα το Μιλάνο προβλέπει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη για το 2023 πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ (7,2 δισεκατομμύρια δολάρια) και επιστροφές στους επενδυτές περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα, σύμφωνα με δήλωση της.

    Οι βασικές μετρήσεις απόδοσης για τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο — συμπεριλαμβανομένων των καθαρών εσόδων άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ — ήταν όλες καλύτερες από το αναμενόμενο.

    Από τότε που ο Andrea Orcel ανέλαβε τη θέση του CEO στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, μείωσε τα κόστη και στράφηκε σε επιχειρήσεις με καλύτερες επιδόσεις, ενώ τώρα επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην UniCredit να βελτιώσει την στρατηγική επαναγοράς μετοχών και μερίσματος, που είναι ήδη μια από τις πιο γενναιόδωρες στην περιοχή, παρά τις συνεχείς αναταράξεις στον τραπεζικό τομέα.

    «Οι βελτιωμένες  μακροοικονομικές προοπτικές και το περιβάλλον των επιτοκίων, οι θετικές επιχειρηματικές τάσεις και ο συνεχιζόμενος μετασχηματισμός, καθώς και οι ενισχυμένες γραμμές άμυνας μας επέτρεψαν να αυξήσουμε τις προβλέψεις μας για το 2023 σε βασικές μετρήσεις», δήλωσε ο Orcel.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η τράπεζα, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    UniCredit: Αυξάνει τον μισθό του CEO της κατά 30% μετά το ισχυρό 2022

    UniCredit: Τα καλύτερα κέρδη της δεκαετίας- Θα διαθέσει στους μετόχους 5,25 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ