• Business

    Twitter: Ανακαλεί την πολιτική κατά την παραπληροφόρηση ως προς την Covid

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Η Twitter Inc. ανακοίνωσε ότι τερμάτισε την πολιτική που είχε σχεδιαστεί για να αποκλείει παραπλανητικές πληροφορίες για τη νόσο Covid-19, στο πλαίσιο της  στρατηγικής του Elon Musk να καταστήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ένα μέσο για την προώθηση της ελευθερίας του λόγου, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

    Καταργώντας τον κανονισμό για τις πληροφορίες που αφορούν τη Covid-19, η εταιρεία πλέον δεν θα επισημαίνει ότι συγκεκριμένες αναρτήσεις περιέχουν ψευδείς πληροφορίες για τη νόσο όπως έκανε προηγουμένως.

    Επίσης, πλέον δεν θα αφαιρεί ανακριβή tweets και δεν θα καταργεί λογαριασμούς, όπως έκανε προηγουμένως.

    «Από τις 23 Νοεμβρίου 2022, το Twitter δεν εφαρμόζει πλέον την πολιτική παραπλανητικών πληροφοριών για τον COVID-19», ανέφερε μια ενημέρωση στη σελίδα του ιστολογίου του.

    H νέα κίνηση της νέα διοίκησης της Twitter έρχεται εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της πλατφόρμας να καταπολεμά την παραπληροφόρηση αφού απελευθέρωσε περίπου το μισό προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασχολούνται με την εποπτεία περιεχομέν0ου.

    Κατά την έναρξη της πανδημίας το 2020, το Twitter θέσπισε μια σειρά από μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ετικετών και προειδοποιητικών μηνυμάτων σε tweets με αμφισβητούμενες πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική κρίση και ένα πλαίσιο για να βάζουν τους χρήστες να αφαιρούν tweets που προωθούν επιβλαβείς ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με εμβόλια.

    Οι υπηρεσίες YouTube που ανήκουν στην Meta Platforms Inc και της Alphabet Inc  εφαρμόζουν παρόμοια μέτρα , τα οποία ισχύουν επί του παρόντος.

    Διαβάστε επίσης

    FLEXOPACK: Ομολογιακό δάνειο 12,9 εκατ. ευρώ με κάλυψη από Ταμείο Ανάκαμψης και Eurobank

    Aegean: Δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών



    ΣΧΟΛΙΑ