• Business

    Twitter: Ο λόγος που ο Μασκ «εξαφάνισε» το μπλε πτηνό

    • Bloomberg
    Elon Musk, Ιδιοκτήτης Twitter

    Elon Musk, Ιδιοκτήτης Twitter


    Το σκεπτικό του πίσω από την αφαίρεση του εμβληματικού γαλάζιου πτηνού από το Twitter και την αντικατάστασή του με το Χ, εξήγησε ο Έλον Μασκ, στον απόηχο του χθεσινού αιφνιδιασμού των χρηστών, όταν η οθόνη τους ξαφνικά από γαλάζια, έγινε ασπρόμαυρη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή στοχεύει στη μετατροπή του twitter σε μια ευρεία πλατφόρμα επικοινωνιών και οικονομικών συναλλαγών, ήτοι μία εφαρμογή για τα πάντα.

    «Δεν πρόκειται απλώς για μια εταιρεία που απλώς μετονομάζεται και κάνει τα ίδια», ανέφερε ο Μασκ.

    «Το όνομα του Twitter είχε νόημα όταν περιείχε μηνύματα 140 χαρακτήρων που θύμιζαν τον τρόπο που τιτιβίζουν τα πουλιά», τόνισε.

    Το όραμα για την εφαρμογή X του δισεκατομμυριούχου – η οποία θα συνδέει την υποκείμενη υποδομή του Twitter με το x.com, μια διεύθυνση που λειτουργεί πλέον ως υπηρεσία δρομολόγησης στο Twitter – είναι μια εφαρμογή που ‘στρώνει’ την επικοινωνία, τα πολυμέσα και την «ικανότητα να οργανώνετε ολόκληρο τον οικονομικό σας κόσμο», όπως είπε ο ίδιος.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino εξήγησε ότι το X θα περιλαμβάνει λειτουργίες fintech, για πληρωμές και τραπεζικές εργασίες.

    Ως η πιο πρόσφατη άφιξη στην εταιρεία και σε μια νευραλγική θέση, η Yaccarino, ανέλαβε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τόσο με τους διαφημιστές όσο και με τους χρήστες, ύστερα από μια σειρά απότομων και φαινομενικά αυθαίρετων αλλαγών που προέβη ο Μασκ, οι οποίες εκτός άλλων, μείωσαν τα διαφημιστικά έσοδα του twitter κατά 50%.

    Επιπλέον, στο σκεπτικό του Μασκ για το facelift του twitter, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται και η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια, Meta Platforms, η οποία, αυτό το μήνα παρουσίασε έναν άμεσο ανταγωνιστή με την εφαρμογή Threads.

    Μάλιστα, ο Μασκ στις αρχές του μήνα απείλησε με μήνυση απειλεί την Meta, μετά την εμφάνιση της Threads, ενώ το Semafor μετέδωσε  πως σχετική επιστολή απέστειλε στον CEO της μητρικής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο νομικός σύμβουλος του Twitter, Alex Spiro.

    Η χθεσινή κίνηση του Musk με την αλλαγή του σήματος, έφερε ξανά την προσοχή στην πλατφόρμα, αν και αυτό θεωρείται απίθανο να αντισταθμίσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που ενδέχεται να χαθούν από την χαμένη αξία της επωνυμίας, σύμφωνα με ειδικούς και αναλυτές.

    Όμως, ο Μασκ κάνει λόγο για ενσωμάτωση του X στο WeChat, την υπερ-εφαρμογή Tencent Holdings, που χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των Κινέζων για τα πάντα, από πληρωμές έως ανταλλαγή μηνυμάτων, μαζί με διαδικτυακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως καταναλωτικά δάνεια.

    Βέβαια, η ολοκληρωμένη ατζέντα του δισεκατομμυριούχου παραμένει ακόμη κρυφή ως προς το μέλλον του X και την ακριβή λειτουργία του.

    Διαβάστε επίσης: 

    Elon Musk: Aιφνιδιάζει παρουσιάζοντας το “Χ” ως το νέο λογότυπο του Twitter

    Threads: Πρεμιέρα για το «twitter» του Ζούκερμπεργκ – Πάνω από 5 εκατ. εγγραφές σε λίγες ώρες

    Twitter: Απειλεί με μήνυση την Meta για το Threads



    ΣΧΟΛΙΑ