• Business

    Twitter: Ξεκίνησαν να φτάνουν τα e-mail της απόλυσης στους εργαζόμενους – Τι γράφουν

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η ώρα της απόλυσης για χιλιάδες εργαζόμενους της Twtitter έφτασε. Τα e-mails με τα άσχημα νέα άρχισαν να αποστέλλονται στους προσωπικούς λογαριασμούς πλήθος εργαζόμενων την Παρασκευή, όπως αναμενόταν.

    Το μήνυμα σε αυτά αναφέρει: «Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία», ξεκινά το μήνυμα προς τους απολυμένους.

    Αναφέρει επίσης πως θα λάβουν αποζημίωση και παροχές στις 2 Φεβρουαρίου 2023, ενώ προσθέτει πως «κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα βρίσκεστε σε μια περίοδο μη εργάσιμης ειδοποίησης και η πρόσβασή σας στα συστήματα του Twitter θα απενεργοποιηθεί».

    Το προσωπικό θα λάβει λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά της αποζημίωσης απόλυσης εντός μίας εβδομάδας, ανέφερε το e-mail.

    Το απολυμένο προσωπικό δεν θα εργαστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά εξακολουθεί να απαιτείται η συμμόρφωσή του με όλες τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του “Εγχειριδίου και του Κώδικα Δεοντολογίας των Υπαλλήλων”.

    Οι εργαζόμενοι που απολύονται έχασαν ήδη την πρόσβαση στα συστήματα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της εργασίας τους.

    Αντίθετα, όσοι εργαζόμενοι δεν απολύονται, λαμβάνουν μήνυμα στα επαγγελματικά τους e-mail. Ανταποκριτής του BBC στα κεντρικά του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο μετέδωσε, πάντως, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στην εταιρεία που ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί αν έχουν απολυθεί ή όχι.

    O Elon Musk υπερασπίστηκε την απόφασή του να περικόψει ένα τεράστιο αριθμό από τις 7.500 θέσεις εργασίας της Twitter, αναφέροντας πως η εταιρεία έχει υποστεί τεράστια πτώση εσόδων λόγω της φυγής διαφημιζόμενων από την πλατφόρμα, κάτι για το οποίο, όπως υποστήριξε, ευθύνονται οι πιέσεις που ασκούν στους διαφημιζόμενους οι ακτιβιστές.

    Το Twitter έχει  κλείσει για την Παρασκευή τα γραφεία του, ενόψει των μαζικών απολύσεων.

    Ήδη πάντως, όπως ανέφερε το Bloomberg, κατατέθηκε ομαδική αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, για το σχέδιο απόλυσης των υπαλλήλων, με τους απολυμένους να υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε επαρκής προειδοποίηση κατά παράβαση τόσο της ομοσπονδιακής νομοθεσίας όσο και της τοπικής της Καλιφόρνιας. Ο ομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ (Worker Adjustment and Retraining Notification Act – WARN Act) απαγορεύει στις μεγάλες εταιρείες να πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις χωρίς τουλάχιστον 60 ημέρες προειδοποίησης.

    Ο Elon Musk φαίνεται να σχεδιάζει να απαλλαγεί από το 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Κλείνουν σήμερα τα γραφεία του Twitter, ενόψει των μαζικών απολύσεων στην εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ