• Business

    Τσέλσι: Φαβορί ο Τοντ Μπέλι για την εξαγορά της

    • ESG Team
    Τοντ Μπέλι 

    Τοντ Μπέλι 


    H κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπέλι είναι το μεγάλο φαβορί για την εξαγορά της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς σύμφωνα με το BBC.

     Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο συν-ιδιοκτήτης των L.A. Dodgers  είναι το Νο1 φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ρώσο ολιγάρχη. O Μπέλι εκτός από το 20% των Los Angeles Dodgers έχει μετοχές και στους Los Angeles Sparks.

    Επίσης ο Μπέλι μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν μερίδιο 27% στους Los Angeles Lakers το 2021.

    Το 2019 είχε κάνει προσπάθεια για να αγοράσει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς δίνοντας 3 δισ. δολάρια αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

    Το 2022 επανήλθε για την αγορά της Τσέλσι μαζί με τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Χανσγιόργκ Βις. Ο Αμερικανός επενδυτής και επιχειρηματίας – ο οποίος έχει προσφέρει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο – έχει αναφερόμενη καθαρή περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,6 δισεκατομμύρια λίρες) σύμφωνα με το Forbes.

    Στις σφυγμομετρήσεις του διαδικτύου ο Μπέλι έχει ήδη κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία από τους οπαδούς της Τσέλσι και όσο κι αν δεν το παραδέχονται οι αντίπαλοί του δημοσίως, αυτό που λέγεται είναι πως «αν θέλουμε να πάρουμε την Τσέλσι, αυτόν πρέπει να νικήσουμε».

    Η τέταρτη πρόταση

    Νωρίτερα την Παρασκευή νέα πρόταση για την εξαγορά της Τσέλσι κατέθεσε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

    Ο 69χρονος μεγιστάνας όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εμπορική τράπεζα Raine Group, η οποία διαχειρίζεται την πώληση των «Μπλε» από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Τσέλσι η οποία ξεπερνάει τα 4 δισ. λίρες! Συμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας φτάνει τα 4,25 δισ.

    «Κάναμε μια προσφορά σήμερα το πρωί. Είμαστε η μόνη βρετανική προσφορά. Τα κίνητρά μας είναι απλώς να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό κλαμπ στο Λονδίνο.

    Δεν έχουμε κανένα κίνητρο κέρδους γιατί βγάζουμε τα χρήματά μας με άλλους τρόπους», ανέφερε ο Ράτκλιφ σε δηλώσεις του στους Times.

    Οι άλλοι δυο όμιλοι που έχουν καταθέσει προτάσεις είναι αυτοί του Στιβ Παλιούκα και του Σερ Μάρτιν Μπρόουτον.

    Διαβάστε επίσης

    Τσέλσι: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ομάδας έναντι 3 δισ. δολαρίων ο Αμερικανός Τοντ Μπόλι

    Ο Λιούις Χάμιλτον και η Σερένα Γουίλιαμς στην κούρσα εξαγοράς της Τσέλσι



    ΣΧΟΛΙΑ