• Business

    Ν. Τσάκος: Εξελέγη πρόεδρος της Intertanko για 2 ακόμη χρόνια

    Νίκος Τσάκος

    Nίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation


    Επανεξελέγη πρόεδρος της Intertanko (της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) ο Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος με τη νέα του θητεία να έχει ισχύ για δύο ακόμη χρόνια, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο του Ένωσης, το οποίο έλαβε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Τσάκος εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Intertanko το έτος 2014, ενώ είχε ήδη διατελέσει αντιπρόεδρος της Ένωσης. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο επικεφαλής του ναυτιλιακού κολοσσού Tsakos Energy Navigation (TEN), έχει συμβάλλει ώστε και οι υπόλοιποι Έλληνες πλοιοκτήτες να μετριάσουν την “όρεξη” που έχουν για παραγγελίες νεότευκτων δεξαμενόπλοιων ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υπερπροσφορά τονάζ που πλήττει την αγορά πετρελαίου.

    Επιπλέον, έχει καταβάλλει προσπάθειες ώστε η Ένωση να παραμείνει στο επίκεντρο των περιβαλλοντικών εξελίξεων που αφορούν τις μεταφορές πετρελαίου.

    Η επανεκλογή του Έλληνα εφοπλιστή στη θέση του προέδρου έρχεται σε μια περίοδο που η Intertanko έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις συζητήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Kitack Lim, καθώς και με τον John Hayes, τον υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ακόμη, η Intertanko, παράλληλα με την ανακοίνωση για τον κ. Τσάκο, γνωστοποίησε και ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές των κανονισμών για τα μέλη της, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2016.

    Η Διεθνής Ένωση Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (Intertanko), ιδρύθηκε το 1970, αποτελείται από 204 μέλη από 40 χώρες, τα οποία ελέγχουν περισσότερα από 3.077 πετρελαιοφόρα. Η Intertanko είναι η “φωνή” των ανεξάρτητων ιδιοκτητών πετρελαιοφόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία συμμετέχει ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (εμπορικών, τεχνικών, νομικών, επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών) στην προσπάθεια να προωθήσει την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά πετρελαίου και των προϊόντων του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Έδωσε 110 εκατ. για την εξαγορά 5 πλοίων. Οι νέες κινήσεις του εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χανδρής: Επιστρέφει στη δραστηριότητα πλοίο της Chandris Hellas μετά το δυστύχημα στην Κίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Ζολώτας: Θετικές εξελίξεις για την υπόθεση πλοίου της NewLead που παρέμενε αγκυροβολημένο στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ