• Business

    Τριπλασίασε τις θέσεις εργασίας ο Όμιλος Τσέτη

    Ιουλία Τσέτη

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Uni-pharma κυρία Ιουλία Τσέτη


    Σημαντική αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού του σημείωσε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), σε μια περίοδο αποεπένδυσης και περικοπών που έπληξαν ιδιαίτερα τον τομέα της απασχόλησης στην Ελλάδα.

    Μόνο την τελευταία τετραετία, ο Όμιλος, που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNIPHARMA & Intermed, καθώς και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, τριπλασίασε το δυναμικό του, «ανοίγοντας» 150 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να ξεπερνά σήμερα τα 500 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

    Παρότι τα τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια που διαθέτει είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η συνεχής δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Το σύνθημα της διοίκησης είναι «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται», ενώ η ίδια η πρόεδρος και CEO του Ομίλου, Ιουλία Τσέτη, έχει επανειλημμένως  δώσει έμφαση στην ανάγκη να κρατηθούν τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό απορροφήθηκαν από αγορές εργασίας του εξωτερικού κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

    Επενδύσεις και… απόδοση

    Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης, έχοντας επενδύσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ.

    Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων για την επόμενη τριετία προβλέπεται να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια στιγμή, ο ΟΦΕΤ, σημειώνει εντυπωσιακά άλματα στα οικονομικά μεγέθη του, επαληθεύοντας τη φιλοσοφία της διοίκησης πως «η κρίση γεννά ευκαιρίες”.

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για τις δύο φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου, UniPharma και Intermed, οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα, το 2018 «έκλεισε» με συνολικό τζίρο 84,7 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ενίσχυσε την εξωστρέφειά του και συνέχισε την έντονη επενδυτική του δραστηριότητα.

    Ο Όμιλος Τσέτη αναπτύσσει ολοένα και μεγαλύτερο δυναμικό, ενισχύοντας τη θέση του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, τιμήθηκε με 6 διακρίσεις, στο πλαίσιο της εκδήλωσης BEST IN PHARMACY 2019, η οποία επιβράβευσε τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, που βρίσκονται πίσω από την επιτυχή ανάπτυξη, παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων του χώρου. Επιπλέον, του απονεμήθηκε ένα τιμητικό βραβείο στο πρόσωπο της διοίκησης

    Ειδικότερα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη και η CFO του Ομίλου Ειρήνη Τσέτη, έλαβαν τιμητικό βραβείο για την συνολική τους προσφορά στον φαρμακευτικό και επιχειρηματικό κλάδο.

    Επιπλέον, ο ΟΦΕΤ διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στην Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη διοργάνωση Diamonds Of The Greek Economy 2019, ενώ η φαρμακοβιομηχανία Uni-Pharma διακρίθηκε για την πορεία της επιχειρηματικής της εξωστρέφειας, στην τελετή απονομής των βραβείων  «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».



    ΣΧΟΛΙΑ