• Business

    Τρενάκι του τρόμου οι αγορές. Ισορροπία για DJ & Nasdaq, κέρδη για κρυπτονομίσματα

    • NewsRoom

    Stock


    Με συνεχείς μεταβολές προσήμου και οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό «σοκ» που προκλήθηκε από τη μεγαλύτερη βουτιά σε επίπεδο μονάδων στην ιστορία του βιομηχανικού δείκτη. Ανοδικό ράλι ι έχουμε όμως και για τα κρυπτονομίσματα μετά την μεγάλη βουτιά των προηγούμενων ημερών. Το bitcoin κερδίζει 3% και το ethereum 2,7%.  Η χθεσινή ημέρα ήδη χαρακτηρίστηκε ως ιστορική καθώς σημειώθηκαν πλήθος αρνητικών ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Σημειώνεται πως και ο Nasdaq κατέγραψε σημαντικές ημερήσιες απώλειες καταγράφοντας την 4η χειρότερη ημέρα του όλων των εποχών ενώ ο Dow Jones βρέθηκε να χάνει ενδοσυνεδριακά μέχρι και 1600 μονάδες. Σημειώνεται πως τα πρώτα πέντε λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones έφτασε να χάνει έως και 560 μονάδες, ενώ στη συνέχεια διέγραψε τις απώλειες και πέρασε σε θετικό έδαφος.

    Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones τώρα κερδίζει 0,85% και κινείται στις 24.551  μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,03% και βρίσκεται στις 6.968 μονάδες.

    Όπως εξηγούν οι αναλυτές η σημαντική πτώση ήταν απόρροια των ανησυχιών πως η γρηγορότερη της αναμενόμενης αύξησης του πληθωρισμού θα ευνοήσει μια πιο επιθετική πολιτική ως προς τα επιτόκια από τη Fed.



    ΣΧΟΛΙΑ