• Business

    Τρ. Πειραιώς: Την Πέμπτη το πρόγραμμα (με super κίνητρα έως 66 μισθών) εθελουσίας για 2.600 άτομα


    Στην αποχώρηση τουλάχιστον 2.600 έως 2.700 ατόμων από τις εγχώριες  και τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου (τράπεζα-θυγατρικές χρηματοπιστωτικού τομέα) στοχεύει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Πειραιώς, το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του ομίλου να επιλέξουν είτε την άμεση αποχώρηση με λήψη αποζημίωσης συν bonus, είτε τη σταδιακή, μέσω διετούς αδείας μετά αποδοχών (sabbatical) μέσω χορήγησης super  κινήτρων.

    Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι προς πώληση δραστηριότητες της ΑΤΕ Ασφαλιστική και Ημιθέα (Ερρίκος Ντυνάν) οι εν Ελλάδι εργαζόμενοι του ομίλου ανέρχονται σε περίπου 15.700 άτομα. Από τις προσδοκώμενες 2.600 έως 2.700 αποχωρήσεις οι 1.600 έως 1.700 επιδιώκεται να επιτευχθούν φέτος και οι υπόλοιπες το 2017.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το πρόγραμμα εθελουσίας σχετίζεται με το παράλληλο πρόγραμμα μείωσης καταστημάτων. Το business plan, όμως, της τράπεζας ορίζει ως επιδιωκόμενο αριθμό καταστημάτων περίπου τα 550, με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά.

    Έτσι εκτιμάται ότι  θα παρέχεται υψηλότερο bonus για εργαζόμενους σε καταστήματα επαρχίας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) που θα κλιμακώνεται με ηλικιακά κριτήρια. Για παράδειγμα σε εργαζομένους άνω των 55 ετών σε καταστήματα επαρχίας όπου το δίκτυο θα αναδιαρθρωθεί (κλείσιμο καταστημάτων και συγχωνεύσεις) θα δίνεται αποζημίωση και bonus ως 66 μισθών σε περίπτωση άμεσης αποχώρησης. Η αποζημίωση σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τις 200.000 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ