• Business

    Τουρίστες στη Μύκονο από τον Φεβρουάριο; Άλμα 27% στις πτήσεις από ΗΠΑ για Ευρώπη


    Εκτόξευση του ποσοστού των πτήσεων για Ευρώπη καταγράφεται στα αμερικανικά αεροδρόμια, με τους χειμερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες να είναι πλέον εξίσου δημοφιλείς με τους καλοκαιρινούς. Σύμφωνα με την Airlines Reporting Corp.,  καταγράφεται  αύξηση 23% στις κρατήσεις πτήσεων από τις Η.Π.Α. για την Ευρώπη τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι Αμερικανοί τουρίστες φέτος επιλέγουν να πραγματοποιήσουν νωρίτερα τις διακοπές τους, εκτός high season, με τους ταξιδιωτικούς συμβούλους να προειδοποιούν ότι οι hot προορισμοί στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και το νησί των ανέμων, η Μύκονος, αναμένεται να εξελιχθούν σε μία υπόθεση που θα διαρκεί όλο τον χρόνο.

    Η Ελλάδα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς

    «Ακόμα και με την πιθανότητα βροχής θα συνεχίσουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια στη Μύκονο», αναφέρει ο Adam Morvitz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του point.me, μιας υπηρεσίας συγκέντρωσης μιλίων και κρατήσεων.

    Ο Μorvitz δηλώνει ότι η Ελλάδα πλέον είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη, πόσο μάλλον την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

    Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στη WSJ,  η εταιρεία του έχει ήδη κλείσει τόσους πόντους και εξαργυρώσεις μιλίων για ταξίδια στην Ελλάδα τον Απρίλη, όσους έκλεινε  συνήθως για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

    Ο Eduardo Santander, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, αναφέρει ότι η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς για τις τουρίστες από τις ΗΠΑ για φέτος.

    Μήνας αιχμής ο Μάιος

    Η WSJ αποδίδει  τη τάση των Αμερικανών για πρόωρες διακοπές στους φόβους για μία πιθανή ύφεση και για απολύσεις. Τα ταξίδια τους πρώτους μήνες της άνοιξης, ακόμα και υπό τον κίνδυνο να μην συναντήσουν τον θερμό καιρό που επιθυμούν, είναι μία υπόθεση πολύ πιο οικονομική για  τους Αμερικανούς τουρίστες.

    Μία  μέση πτήση από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη κοστίζει τον Μάρτιο 857 δολάρια, αυξημένη 40% σε σύγκριση με το 2019. Για τον Ιούνιο το ποσό αυτό εκτοξεύεται στα 1.284 δολάρια, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με πέρσι.

    Σε αυτό προστίθενται και τα κουπόνια που έχουν στην κατοχή τους οι τουρίστες από την εποχή της πανδημίας, όταν εγκλωβίστηκαν στη χώρα τους λόγω των περιορισμών και τώρα καλούνται να τα εξαργυρώσουν για να μη λήξουν.

    Η Delta Air Lines ανέφερε πριν μερικές ημέρες ότι ο Μάρτιος εξελίσσεται σε μήνα αιχμής για τα υπερατλαντικά ταξίδια, σχολιάζοντας ότι οι «αργίες» πλέον γι’ αυτούς θα είναι οι εβδομάδες του Νοεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, στους οποίους θα υπάρχει λίγη ηρεμία.

    Στελέχη αεροπορικών εταιρειών δήλωσαν ότι αναμένουν το καλοκαίρι του 2023 να είναι μια σεζόν-ρεκόρ. Η Delta, η United Airlines και η JetBlue Airways προσθέτουν νέα υπερατλαντικά δρομολόγια ενόψει του καλοκαιριού.

    Ήδη τα ταξίδια προς Ευρώπη έχουν αυξηθεί από την χαλάρωση των μέτρων για τον Covid το 2022 με την high season να έχει επεκταθεί και τους φθινοπωρινούς μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Conde Nast Traveller: Τρία νησιά των Κυκλάδων στα 20 καλύτερα της Ευρώπης



    ΣΧΟΛΙΑ