• Business

    Το πρώτο «λουκέτο» σε αεροπορική εταιρεία λόγω κοροναϊού-Ακυρώθηκαν οι πτήσεις, απολύθηκαν υπάλληλοι

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

    Kαθώς ο κοροναϊός χτυπά τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, η Flybe καθήλωσε το βράδυ της Τετάρτης όλα της τα αεροπλάνα στα βρετανικά αεροδρόμια, ενώ και ο ιστότοπος της αεροπορικής εταιρείας σταμάτησε να λειτουργεί εμφανίζοντας μήνυμα σφάλματος.

    Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, αλλά επηρεάστηκε περισσότερο από την μεγάλη κάμψη στις κρατήσεις λόγω κοροναϊού. Μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε και μπροστά στην άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να της χορηγήσει δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών.

    Τα αεροσκάφη της Flybe, δεν ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα και οι μηχανικοί απολύθηκαν, ανέφεραν πηγές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PA.

    Η Flybe, που εδρεύει στο Exeter, εξυπηρετεί σχεδόν δύο στις πέντε πτήσεις εσωτερικού του Ηνωμένου Βασιλείου, απασχολώντας περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους και είναι ο κύριος αερομεταφορέας σε αεροδρόμια όπως το Μπέλφαστ, το Σαουθάμπτον, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

    Ο αντίκτυπος του κοροναϊού, ο οποίος έχει κακοποιήσει τη βιομηχανία των αερομεταφορών, απειλεί τώρα την επιβίωση της Flybe, καθώς επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το λουκέτο.



    ΣΧΟΛΙΑ