• Business

    Το μεγάλο μυστικό: Ο Warren Buffett, o Bill Gates και το μπριτζ

    • Newsroom

    Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς


    Οι δισεκατομμυριούχοι Bill Gates, 64 ετών, και Warren Buffett, 89 ετών, συνηθίζουν να κρατούν το μυαλό τους σε εγρήγορση με το μπριτζ, ένα παιχνίδι με χαρτιά που απαιτεί στρατηγική και και σκέψη.

    Ο Buffett παίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι περίπου οκτώ ώρες την εβδομάδα, αρκετά για να βελτιώνει την απόδοση του σε σημείο που να μπορεί να κερδίζει τον Gates. “Πιθανόν να παίζω 100 φορές πιο συχνά από τον Bill, και πιθανόν αυτό είναι το μόνο παιχνίδι στον κόσμο στο οποίο έχω ένα μικρό πλεονέκτημα”, είχε πει ο Buffett το 2019 σε συνέντευξη του στο “Squawk Box” του CNBC.

    Οι δύο τους συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και παίζουν ακόμη, από το σπίτι λόγω της πανδημίας. “Δεν βρισκόμαστε από κοντά τώρα αλλά εξακολουθούμε να παίζουμε online” έγραψε στο blog του ο Gates. “Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου αυτού του οδηγού για την εκμάθηση του παιχνιδιού και της διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία παίζουμε ο Warren και εγώ, η οποία ονομάζεται Bridge Base.

    Αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της ρουτίνας του Gates: “Ανησυχούσα πριν από μερικούς μήνες όταν η υπηρεσία τους έπεσε για λίγο, αλλά έφτιαξε σύντομα. Ένιωσα έκπληκτος για το πόση ανακούφιση ένιωσα όταν την είδα να είναι και πάλι ενεργή”.

    Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δισεκατομμυριούχοι βρίσκουν χρόνο για ένα παιχνίδι που τους κάνει να σκέφτονται. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γενικά προτιμούν την μόρφωση από τη διασκέδαση, σύμφωνα με τον συγγραφέα Steve Siebold, ο οποίος έχει μελετήσει περισσότερους από 1.000 πλούσιους. «Στους πλούσιους αρέσει η διασκέδαση, αλλά τρελαίνονται να μαθαίνουν πράγματα, και περνούν όλη τους τη ζωή απορροφώντας πληροφορίες τις οποίες χρησιμοποιούν για να γίνονται πλουσιότεροι καθημερινά», γράφει στο βιβλίο του, με τίτλο: «Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι άνθρωποι».

    Το μπριτζ μπορεί επίσης να διατηρεί κοφτερό το μυαλό των μεγιστάνων για περισσότερο χρόνο: Όσοι ασχολούνται με δραστηριότητες που δίνουν ερεθίσματα στο μυαλό αντιμετωπίζουν βραδύτερη απώλεια της μνήμης σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

    Ωστόσο, ακόμη και ο Gates αφιερώνει χρόνο στην τηλεόραση. Πρόσφατα, ο ίδιος και η σύζυγος του Melinda παρακολουθούν τις σειρές «A Million Little Things», «This Is Us» και «Ozark».



    ΣΧΟΛΙΑ