• Business

    Το κρίσιμο 48ωρο για την πώληση της Singular Logic και οι επαφές με το σχήμα των Entersoft-Space Hellas-Epsilon Net

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft) - Γιάννης Μίχος (Epsilon Net) - Σπύρος Μανωλόπουλος (Space Hellas)

    Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft) – Γιάννης Μίχος (Epsilon Net) – Σπύρος Μανωλόπουλος (Space Hellas)


    Ξεκινά από σήμερα το πιο κρίσιμο 48ώρο για τη διαδικασία πώλησης της Singular Logic, θυγατρικής κατά 99,61% του επιχειρηματικού ομίλου της MIG.

    Τέσσερις μήνες μετά από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών και έπειτα από μια σειρά ανατρεπτικών διεργασιών, φαίνεται ότι ο εξελίξεις μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Καθώς όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις με το σχήμα των «μνηστήρων» που έχει κάνει τη… δεύτερη καλύτερη οικονομική προσφορά. Και τούτο, γιατί η μυστήρια   Nexum Holdings Limited έδωσε μεν τα περισσότερα, αλλά ήταν μόνο στα…χαρτιά, όπως πλέον έχει αποδειχθεί. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ότι μόνο φιλολογικό χαρακτήρα είχε η συμμετοχή της…

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες το κέντρο βάρους πέφτει τώρα στον δεύτερο πλειοδότη, που μορφοποιείται από την τριπλή σύμπραξη των εταιρειών Entersoft ( των Παντελή Νικολόπουλου και Αντώνη Κοτζαμανίδη) , Space Hellas ( του Σπύρου Μανωλόπουλου) και  Epsilon Net ( του Γιάννη Μίχου). Το συγκεκριμένο σχήμα  φέρεται να έχει επικαιροποιήσει το ενδιαφέρον του για τη εξαγορά της Singular Logic, μπαίνοντας έτσι στην κρίσιμη φάση των διαβουλεύσεων. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ένα διήμερο προκειμένου να ξεκαθαρίσει η εικόνα για τον διεκδικητή της ιστορικής, εταιρείας  πληροφορικής. Η οποία κατέχει σημαίνουσα θέση στην ελληνική αγορά, έχοντας ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο τεχνολογικών έργων.

    Τουλάχιστον επί του παρόντος, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το «νεόδμητο» σχήμα σύμπραξης των εταιρειών  Soft One (που ανήκει στο  Olympia Group του Πάνου Γερμανού) και  Profile (του Μπάμπη Στασινόπουλου) είναι εκτός κάδρου των διαδικασιών πώλησης της Singular Logic. Το αν σε μεταγενέστερη φάση θα μπορέσει να διαδραματίσει ουσιώδη ρόλο, θα κριθεί πρωτίστως από την έκβαση των συζητήσεων με τον κατά σειράν δεύτερο προτιμητέο επενδυτή. Που είναι η επιχειρηματική τριπλέτα των Entersoft, Space Hellas και Epsilon Net.

    Πάνος Γερμανός (Olympia Group) - Μπάμπης Στασινόπουλος (Profile)
    Πάνος Γερμανός (Olympia Group) – Μπάμπης Στασινόπουλος (Profile)

    Οι επόμενες κινήσεις αν όλα κυλήσουν ομαλά

    Εφ’ όσον από την πλευρά τους υπάρξει η βούληση να προχωρήσουν  και από τη στιγμή που και η ΜΙG θα το από αποδεχθεί, τότε θα πρέπει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να υπογραφούν οι όροι της σύμβασης εξαγοράς, να κατατεθεί η προκαταβολή του 10% του τιμήματος που προσφέρεται και να ακολουθήσει ο εσωτερικός έλεγχος (due diligence) στην  Singular Logic. Από τα ευρήματα του οποίου θα προκύψει το τελικό αντίτιμο της εξαγοράς. Καθοριστικής σημασίας στοιχείο είναι ότι η Singular Logic πωλείται  καθαρή από δάνεια ( που ήταν 28,8 εκατ. ευρώ στα τέλη της χρήσης του 2019) και χωρίς να περιλαμβάνονται τα 3,7 εκατ. ευρώ των ταμειακών της διαθεσίμων  σε μετρητά .

    Μένει βεβαίως να αποδειχθεί αν όντως το σχήμα των διεκδικητών θα ολοκληρώσει το deal ή εάν θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές και καραμπόλες ανάμεσα στους «μνηστήρες». Κι όλα αυτά σε μια διαδικασία που έχει ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Euroxx χρηματιστηριακή και οι δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν στις 12 του μηνός του περασμένου Ιουνίου. Οι…αόρατοι επενδυτές της Nexum Holdings Limited είχαν προσφέρει 26 εκατ. ευρώ τίμημα για την εξαγορά της Singular Logic, αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά του δεύτερου πλειοδότη κινείται στα επίπεδα των 18 εκατ. ευρώ, ενώ ο τρίτος ενδιαφερόμενος της «τελευταίας στιγμής» φέρεται να προσφέρει 16 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ